Zoetermeer,
21
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zes miljoen stuks elektrisch (tuin)gereedschap ongebruikt

Nederlanders gebruiken zomer om te klussen en te tuinieren.

Een huishouden in Nederland heeft gemiddeld 6,6 stuks elektrisch (tuin)gereedschap. In totaal zijn er 49 miljoen stuks in de Nederlandse huishoudens. Daarvan worden er 6 miljoen niet (meer) gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Wecycle.

De zomer is het uitgelezen moment om de tuinieren en te klussen. 60% van de Nederlanders is van plan te klussen, 71% gaat tuinieren. De schuurmachine, de boor(hamer) en de decoupeerzaag liggen het meest in de Nederlandse huishoudens: ongeveer driekwart heeft deze apparaten. Gereedschap dat niet (meer) wordt gebruikt, wordt vaak doorgegeven aan vrienden of kennissen. Daarnaast is de milieustraat van de gemeente een veelgebruikte bestemming (34%). Een kwart blijft liggen in de schuur.

Meer dan 80% van de Nederlanders weet dat elektrische gereedschappen gescheiden ingeleverd moeten worden na afdanking. Helaas gooit de consument jaarlijks 35 miljoen kilo aan elektrische apparaten in de vuilnisbak, blijkt uit ander onderzoek. Zonde, want door in te leveren kan een oude boor, elektrische schroevendraaier of hogedrukreiniger voor meer dan 75% worden gerecycled. Zo blijven grondstoffen behouden en wordt het milieu minder belast.

Inleveractie oud elektrisch (tuin)gereedschap
Om de aandacht te vestigen op het inleveren van afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap start Wecycle vandaag met de campagne “Klus je groen”. Iedereen die bij Formido, Hornbach, Multimate of Praxis een oude boor, elektrische schroevendraaier of een ander elektrisch (tuin)gereedschap inlevert, krijgt een gratis strandbal en maakt kans op andere prijzen. In totaal kunnen klanten bij 317 vestigingen hun oude elektrische (tuin)gereedschap inleveren.

Resultaten uit het onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Wecycle
• 71% van de Nederlanders is van plan deze zomer te gaan tuinieren
• 60% zegt deze zomer te gaan klussen, met name kleine reparaties
• Totaal aantal elektrische gereedschappen in Nederland is 49,2 miljoen
• 5,8 miljoen stuks elektrisch gereedschap worden niet meer gebruikt
• 81% weet dat elektrisch gereedschap ingeleverd moet worden
• Een kwart van de ongebruikte (tuin)gereedschappen blijft liggen in de schuur
• 87% procent van het elektrisch (tuin)gereedschap wordt zelf gekocht. Als het als cadeau gegeven wordt, is dat in bijna alle gevallen omdat er speciaal om is gevraagd

Meer informatie over deze campagne vindt u op wecycle.nl/klusjegroen.

[Einde bericht]

Boilerplate

Over NVMP

De Vereniging NVMP is in 1999 opgericht en vertegenwoordigt 1.600 producenten en importeurs van elektr(on)ische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur in Nederland. Deze producenten en importeurs hebben het landelijke systeem opgezet voor de verantwoorde inzameling en duurzame verwerking van elektrische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur. De uitvoering ervan is ondergebracht bij nonprofitorganisatie Wecycle.

Over Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, winkels, scholen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. Meer informatie: wecycle.nl.

Deel dit bericht

Laatste nieuws