Zoetermeer,
13
december
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Wecycle verhoogt kwaliteit logistiek en recycling

Nieuwe contracten gesloten voor inzameling en recycling e-waste

Wecycle heeft nieuwe contracten gesloten voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) vanaf 2013. Centrale insteek is een verdere kwaliteitsverbetering. Nu al worden alle afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen beter tot veel beter gerecycled dan de wet voorschrijft. Met de gecontracteerde recyclingbedrijven is afgesproken dit nog verder te verbeteren.

De gecontracteerde vervoerders gaan zich inspannen om hun CO2-uitstoot te reduceren. Bijvoorbeeld door een Lean and Green Award te behalen waarmee zij zich committeren in vijf jaar tijd hun CO2-uitstoot met minimaal 20% te verlagen. Ook het rijden met langere en zwaardere vrachtwagencombinaties draagt bij aan vermindering van de CO2-uitstoot. Alle vervoerders leren hun chauffeurs veiliger en efficiënter te rijden en monitoren het verbruik per  vrachtwagen. Alle vervoerders committeren zich te gaan rijden met vrachtwagens die een uitstoot hebben conform de Euro6-norm. Deze wordt in september 2014 in Europa van kracht.

Inzameling en sorteren
Wecycle heeft met Midwaste, Omrin en Van Vliet Groep een contract gesloten voor inzameling van elektrische apparaten bij de gemeentelijke milieustraten en het uitsorteren van het e-waste. Met De Rooy Warehousing & Distributie en Vonk en Co is een contract gesloten voor de fijnmazige inzameling van apparaten bij winkels. Sita
EcoService en Van Vliet Groep halen spaarlampen en tl-buizen op bij de gemeentelijke milieustraten, installateurs en winkels.

Recyclen
Met de volgende recyclingbedrijven heeft Wecycle een contract gesloten:

 

 

 

 

 

Europese standaarden
Zowel de vervoerders als de recyclingbedrijven werken vanaf 1 januari 2013 volgens de zogenoemde WEEELABEX-standaarden. Deze standaarden op het gebied van inzameling en recycling zijn opgesteld door het WEEE Forum. In dit forum zitten 40 inzamelsystemen uit heel Europa die onderling hun kennis en ervaring delen. In deze standaarden zijn de ‘best practices’ uit heel Europa verenigd. Wecycle past als eerste de WEEELABEX-standaarden toe als een van de criteria voor het gunnen van contracten.

[Einde bericht]

Boilerplate

Over NVMP

De Vereniging NVMP is in 1999 opgericht en vertegenwoordigt 1.600 producenten en importeurs van elektr(on)ische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur in Nederland. Deze producenten en importeurs hebben het landelijke systeem opgezet voor de verantwoorde inzameling en duurzame verwerking van elektrische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur. De uitvoering ervan is ondergebracht bij nonprofitorganisatie Wecycle.

Over Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, winkels, scholen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. Meer informatie: wecycle.nl.

Deel dit bericht

Laatste nieuws