Zoetermeer,
09
september
2014
|
10:17
Europe/Amsterdam

NVMP benoemt Vera Ortmanns als nieuw bestuurslid

Vera+Ortmanns

NVMP heeft Vera Ortmanns per 1 september benoemd als nieuw bestuurslid van de vereniging, die namens alle producenten en importeurs verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Ortmanns zal het bestuur versterken als directeur van de Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen (SVEG), Stichting Verwerking Centrale Ventilatoren (SVCV) en de Stichting Metalektro Recycling (SMR). Ze volgt bestuurslid Bert Vonkeman op, die zich de afgelopen 15 jaar actief voor de vereniging heeft ingezet.   

Bij SMR is Vera Ortmanns al sinds 2009 actief, waarvan sinds 2012 als voorzitter. Ortmanns heeft een achtergrond als scheikundig technoloog, met een specialisatie op afvalverbranding en energieopwekking. NVMP verwacht dat Vera Ortmanns, met haar jarenlange ervaring in de afvalverwerkingsindustrie en recyclingbranche, een waardevolle bijdrage kan leveren aan het zeskoppige bestuur.

“Met de nieuwe Europese doelstellingen staat mij als kersvers bestuurslid van de vereniging een uitdagende taak te wachten”, zegt Vera Ortmanns over haar nieuwe functie. “Het is van belang dat we zo veel mogelijk schaarse grondstoffen kunnen behouden en het milieu ontzien door zo veel mogelijk afgedankte apparaten te recyclen. Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging samen met mijn andere bestuursleden aan te gaan.”

Over de NVMP

De Vereniging NVMP is in 1999 opgericht en vertegenwoordigt 1.600 producenten en importeurs van elektr(on)ische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur in Nederland. Deze producenten en importeurs hebben het landelijke systeem opgezet voor de verantwoorde inzameling en duurzame verwerking van elektrische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur. De uitvoering ervan is ondergebracht bij nonprofitorganisatie Wecycle.

Deel dit bericht

Laatste nieuws