Zoetermeer,
10
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Jan Kamminga nieuwe voorzitter Vereniging NVMP

Vereniging NVMP heeft Jan Kamminga (65, foto) benoemd tot voorzitter. Kamminga volgt hiermee Cees van Leeuwen op als boegbeeld van de vereniging die namens alle producenten en importeurs verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Kamminga, die een oorsprong heeft in de vastgoedwereld, bekleedde tot vorig jaar de rol van voorzitter/algemeen directeur bij de Vereniging FME-CWM. In de jaren daarvoor was hij Commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland. Daarnaast deed Kamminga ruime bestuurservaring op in nevenfuncties op politiek terrein en in het  bedrijfsleven. Zo was hij eerder voorzitter van de VVD en van de Koninklijke Vereniging MKB. Ook was hij actief in het bestuur van de Federatie Europese Liberale Partijen en de SER. Op dit moment bekleedt Jan Kamminga een aantal commissariaten bij onder meer Woningnet en Dierenpark Emmen (zie kader).

”De Vereniging NVMP staat voor de grote uitdaging om de nieuw gestelde doelen van de Europese Commissie te behalen”, zegt Kamminga over zijn nieuwe functie. “De aanwakkerende grondstoffenschaarste maakt recycling daarbij ook economisch relevant. Door zoveel mogelijk e-waste in te zamelen, kunnen we meer schaarse stoffen behouden.“

De heer Kamminga is getrouwd en heeft volwassen kinderen.

 

 

 

 

 

[Einde bericht]

Boilerplate

De Vereniging NVMP is in 1999 opgericht en vertegenwoordigt 1.600 producenten en importeurs van elektr(on)ische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur in Nederland. Deze producenten en importeurs hebben het landelijke systeem opgezet voor de verantwoorde inzameling en duurzame verwerking van elektrische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur. De uitvoering ervan is ondergebracht bij nonprofitorganisatie Wecycle.

Deel dit bericht

Laatste nieuws