Zoetermeer,
06
december
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

ICT~Milieu treedt toe tot NVMP

Inzameling en recycling alle e-waste via Wecycle

Jan Kamminga, voorzitter NVMP
Het is voor de producenten en importeurs essentieel om gezamenlijk op te trekken richting onze stakeholders. Alleen dan kunnen we onze 10.000 inzamelpunten voor e-waste realiseren.
Jan Kamminga, voorzitter NVMP

ICT~Milieu, opdrachtgever voor de inzameling van afgedankte ICT- en telecomapparatuur, treedt toe tot de NVMP. De NVMP besteedt de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland uit aan Wecycle. Hiermee is de inzameling en recycling van al het e-waste ondergebracht bij één uitvoeringsorganisatie.

Nu ICT~Milieu toetreedt tot de NVMP spreken alle producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen voortaan met één stem richting overheid en marktpartijen waar het gaat om de inzameling en recycling van e-waste. Wecycle werkte al in opdracht van zes productstichtingen voor onder meer wit- en bruingoedapparaten, elektrisch (tuin)gereedschap, elektrisch speelgoed en energiezuinige lampen. Wecycle verzorgt sinds februari dit jaar de feitelijke inzameling en recycling voor ICT~Milieu, die daarmee de zevende opdrachtgevende stichting is geworden.

De organisaties zien veel voordelen in de samenwerking. Martin Trampe, voorzitter ICT~Milieu: “Door ons aan te sluiten bij de NVMP profiteren we van de schaalgrootte, kennis en expertise van Wecycle. De consument wordt steeds bekender met Wecycle, zodat de boodschap om e-waste in te leveren, beter blijft hangen. Hierdoor kunnen we meer afgedankte ICT-apparatuur inzamelen."

“We zijn verheugd dat ICT~Milieu zich bij de NVMP aansluit,” zegt Jan Kamminga, voorzitter NVMP. “Het is voor de producenten en importeurs essentieel om gezamenlijk op te trekken richting onze stakeholders. Alleen dan kunnen we onze 10.000 inzamelpunten voor e-waste realiseren.”

Jan Vlak, directeur Wecycle: “Alleen door samen te werken, wordt het mogelijk de inzameldoelstellingen te realiseren waar we voor staan. Ik ben verheugd dat Wecycle nu echt alles waar een stekker aan zit of dat op batterijen werkt, laat inzamelen en recyclen.”

[Einde bericht]

Boilerplate

Over NVMP
De Vereniging NVMP is in 1999 opgericht en vertegenwoordigt 1.600 producenten en importeurs van elektr(on)ische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur in Nederland. Deze producenten en importeurs hebben het  landelijke systeem opgezet voor de verantwoorde inzameling en duurzame verwerking van elektrische apparaten en energiezuinige verlichtingsapparatuur. De uitvoering ervan is ondergebracht bij nonprofitorganisatie Wecycle.

Over ICT~Milieu
In ICT~Milieu zijn 260 producenten en importeurs verenigd van ICT- en telecomapparatuur. ICT~Milieu besteedt de wettelijk verplichte inzameling en recycling van de producten die zij op de markt brengen uit aan Wecycle. Stichting ICT~Milieu is onderdeel van ICT~Office. Meer informatie: www.ictmilieu.nl.

Over Wecycle
Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten,  kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. Meer informatie: wecycle.nl.

Deel dit bericht

Laatste nieuws