Wijk bij Duurstede,
04
februari
2014
|
06:00
Europe/Amsterdam

Ambachtelijke kroketten en bitterballen vers bereid in Holland Heineken House

Meester Croquettenmaker Van Dobben pakt koffers voor Sochi

Meester Croquettenmaker Piet Brink zal tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi verse Van Dobben croquetten en bitterballen maken in het Holland Heineken House. De export van vleesproducten naar Rusland bleek onmogelijk door strenge regelgeving. Daarom besloot Van Dobben hun Meester Croquettenmaker zelf naar Sochi te vliegen. Op dit moment is de chef de cuisine van het Holland Heineken House al inkopen aan het doen in Rusland, volgens de originele Van Dobben receptuur. Per dag zal Piet Brink in het Holland Heineken House honderden verse bitterballen en kroketten maken voor de bezoekers.

Het is altijd weer een uitdaging om de Van Dobben producten op de Olympische locaties te krijgen. Helaas is dat dit jaar niet gelukt. Daarom bereidt Piet Brink zich nu voor op een drukke productieperiode in het Holland Heineken House. Hij heeft daarvoor dagelijks contact met zijn culinaire collega in Sochi om te overleggen over de selectie van rundvlees, bloem, kruiden, specerijen en andere hoogwaardige ingrediënten. Van Dobben wil ook in Sochi de kwaliteit garanderen die Nederlanders gewend zijn van het merk.

“Uiteraard maak ik dagelijks kroketten in de proefkeuken van Royaan waar Van Dobben gemaakt wordt. Daar bedenk en creëer ik nieuwe recepturen en doe ik kwaliteitstests. Maar Sochi is van een hele andere orde. Twee weken lang dagelijks honderden kroketten en bitterballen draaien, dat wordt keihard werken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat! Zo deden ze dat vroeger ook in de Van Dobben Eetsalon, dat maakt het extra bijzonder”, aldus de Meester Croquettenmaker. Op 12 februari vliegt hij naar Sochi om direct aan de slag te gaan: “Ik kan niet wachten. Het worden ongetwijfeld gouden tijden met Van Dobben in Sochi, ik hoop uiteraard dat dit ook voor onze sporters geldt!”

Van 7 tot en met 23 februari 2014 worden in het Russische Sochi de 22ste Olympische Winterspelen gehouden. Vanaf 12 februari is Piet Brink aanwezig in het Holland Heineken House om Van Dobben croquetten en bitterballen te maken. Hij doet dagelijks verslag van zijn activiteiten op Facebook en Twitter

Adformatie: Van Dobben omzeilt strenge regels Sotsji

04
feb
2014
www.adformatie.nl

Parool: Amsterdamse kroketten in Sotsji ter plekke gedraaid

04
feb
2014
www.parool.nl

Laatste nieuws

Deel dit bericht