Amersfoort,
04
juni
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

USG Restart en Super de Boer bouwen succes Wajongers uit

G-krachten aan het werk bij Super de Boer

ondertekening+USG+Restart+en+Superde+Boer

Bij Super de Boer zijn G-krachten aan het werk. De Gemotiveerde en Gedreven Wajonger kan aan de slag bij Super de Boer. Nu al werken er 49 Wajongers bij Super de Boer in een baan die precies past bij hun expertise. Afgelopen week ondertekende de supermarktketen een samenwerkings-overeenkomst met USG Restart, een jobcoachorganisatie voor onder andere Wajongers. Hiermee onderstreept Super de Boer de ambitie om zijn medewerkers een realistische afspiegeling van de maatschappij te laten zijn.

Wajong staat voor Wet Arbeidsgeschiktheidvoorziening Jonggehandicapten.

Na enkel positieve ervaringen gaan de supermarktketen en USG Restart nu landelijk samenwerken om Wajongers in zoveel mogelijk Super de Boer-winkels te plaatsen. Dankzij de landelijke dekking kan het bemiddelingsbureau door heel Nederland het inwerk- en begeleidingsproces efficient ondersteunen.

Gedreven en Gemotiveerd

Anton Modderman, Hoofd Arbeidszaken van Super de Boer: “Wij hebben ondervonden dat deze jongeren allesbehalve arbeidsongeschikt zijn. Onze ervaring is zeer positief, zowel voor Super de Boer als voor de Wajongers. Wij noemen ze niet voor niets G-krachten: Gedreven en Gemotiveerd. Daarom bouwen we dit succes samen met USG Restart graag verder uit.”

Super de Boer stimuleert zijn vestigingsmanagers actief om werkplekken beschikbaar te stellen aan Wajongers. Een jobcoach van USG Restart begeleidt de jongeren tijdens het werk. Modderman: “Zo leren al onze G-krachten ondanks hun functionele beperking grotendeels zelfstandig te werken en maken zij volledig deel uit van onze maatschappij.”

USG Restart en G-groep

USG Restart is één van de toonaangevende spelers in de markt van mobiliteit, arbeids(re)integratie, begeleid werken en sociale activering in Nederland. 

In samenwerking met vijf andere vooraanstaande re-integratiebureaus vormen zij de zogeheten G-groep. De G-groep begeleidt mensen met een Wajonguitkering naar duurzaam werk op de reguliere arbeidsmarkt. Zie voor meer informatie de website www.g-groep.nl.