Amersfoort,
11
november
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Twee landen tetanusvrij door Super de Boer

Vaccinatiecampagne met Pampers en UNICEF groot succes

Op 26 oktober startte Super de Boer met zijn actie ter ondersteuning van de vaccinatiecampagne van Pampers en UNICEF. En met succes! In twee weken tijd werden ruim 65.000 vaccins gedoneerd, voldoende om alle pasgeboren baby’s in ontwikkelingslanden, bijvoorbeeld in Oost-Timor (Zuidoost-Azië) en Liberia (West-Afrika) te voorzien van een tetanusvaccinatie. Elk gekocht Pampers-artikel of elke aangeschafte 'Ik draag bij'-tas leverde deze twee weken bij Super de Boer een tetanusvaccin op voor UNICEF. Super de Boer verdubbelde bovendien het uiteindelijk totaal behaalde vaccins.

Nicole Horsmans, category manager en initiatiefnemer van deze actie binnen Super de Boer is zeer enthousiast: “Na de eerste week bleek de actie al een groot succes. Met de reeks vaccins die we toen al bij elkaar hadden gespaard kon UNICEF al het eerste ontwikkelingsland inenten tegen tetanus. Neem als voorbeeld een land als Oost-Timor, daar is tetanus een van de grootste bedreigingen voor zuigelingen. Zo’n land zouden wij met deze donatie “tetanus vrij” kunnen maken. En doordat het succes nog groter is dan verwacht, kunnen we nu zelfs twee ontwikkelingslanden helpen!”

Twee weken lang waren de Pampers-luiers en luierdoekjes bij Super de Boer in de aanbieding. Om deze sympathieke actie toegankelijk te maken voor nog meer klanten gold de vaccindonatie ook bij aankoop van de onlangs geïntroduceerde milieuvriendelijke ‘Ik draag bij’-tas van Super de Boer.