Amersfoort,
06
januari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Super de Boer ziet topverkopen tijdens feestdagen

Nederlanders massaal aan de lenderollade en carpaccio tijdens feestdagen

Nederlanders hebben dit jaar weer flink getafeld tijdens de feestdagen. Dat blijkt uit de stijging in de omzet bij de 300 winkels van Super de Boer. De vorig jaar ingezette trend om vooral thuis, met het gezin of familieleden te dineren, blijkt ook dit jaar weer van toepassing. In totaal groeide de omzet van Super de Boer tijdens de afgelopen feestdagen met maar liefst 4,4 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zowel producten uit de Superieurlijn als het huismerk- en Euromerk-assortiment waren in trek. 

Uit het ‘Super de Boer Feestdagenonderzoek’ sprak de verwachting dat Nederlandse consumenten vooral thuis gingen eten met de feestdagen. Naast culinaire hoogstandjes bleken gourmetten en de Hollandse klassiekers als varkenshaas en lenderollade het ingrediënt voor een gezellige kerstavond te zijn. 

Het reguliere huismerkassortiment en de budgetlijn van Super de Boer genaamd ‘Euromerk’ zijn blijvend populair. De luxe Superieurlijn, bestaande uit kwalitatief hoogwaardige maar eenvoudig te bereiden producten, ontwikkeld in samenwerking met chef-kok Marco Poldervaart, was eveneens in trek bij klanten van Super de Boer. Het meest populaire kerstdiner product was carpaccio. Tijdens de inkopen voor de jaarwisseling bleken vooral de traditionele salades en de feestelijke ‘Cava Cordorniu’ het meest in trek bij Nederlanders. 

Nu de feestdagen weer voorbij zijn, is het voor veel Nederlanders tijd om ook met boodschappen doen even de broekriem aan te trekken. Super de Boer startte deze week daarom met de welbekende en zeer voordelige SuperToeterWeken. Klanten van Super de Boer kunnen tot en met 31 januari a.s. bij de 300 winkels van de keten terecht voor zeer veel en keiharde kortingen van 50%. Gedurende de SuperToeterWeken kunnen klanten ook nog door blijven sparen voor het Mooi Meegenomen Pakket, een gratis boodschappenpakket dat een waarde van ruim €40,- vertegenwoordigt.