Amersfoort,
21
december
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Super de Boer overhandigt 10.000 euro aan Stichting Opkikker

Super de Boer-winkels provincie Drenthe kijken terug op succesvolle inzamelactie

Stichting+Opkikker

Twaalf winkels van Super de Boer uit de provincie Drenthe zetten zich afgelopen zomer tijdens de Spaanse Vuelta-wielertocht in voor Stichting Opkikker en daarmee dus voor langdurig zieke kinderen en hun families. Tijdens de drie ‘Spaanse Weken’ ging bij aankoop van diverse actie-producten een deel direct naar deze stichting. Daarnaast organiseerde elk van de twaalf deelnemende supermarkten individuele acties om de opbrengst te verhogen. Met succes, want deze week overhandigde de supermarkten € 10.000,- aan Stichting Opkikker.

Op woensdag 9 december reikte zonemanager Peter Gorter van Super de Boer de cheque uit aan Johnny Alosery van Stichting Opkikker. Gorter: “We dragen deze stichting allemaal een warm hart toe. Juist voor langdurig zieke kinderen is het van groot belang om af en toe te ontspannen. Tijdens de Opkikkerdagen kunnen deze kinderen en hun ouders de ziekte even vergeten.” Volgens Gorter is dat ook de reden dat zelfs veel leveranciers graag meewerkten aan deze actie.

Alosery van Stichting Opkikker was blij verrast met deze cheque. “Toen we voor het eerst van deze actie hoorden, vonden we het initiatief natuurlijk al grandioos. Maar eerlijk gezegd had ik niet durven hopen dat er zo’n enorm bedrag voor onze stichting ingezameld werd. Dit biedt ons bijzonder veel mogelijkheden,”  aldus Alosery.

De klanten van Super de Boer namen graag deel aan de Spaanse actieweken. Zo waren de reacties van de klanten enthousiast, en vooral hartverwarmend. “Het is goed om te zien hoe betrokken de klanten van Super de Boer zijn,” aldus Gorter. Bovendien maakten de klanten bij aankoop van de vele actieproducten kans op een fiets, een flatscreen TV of een arrangement naar een van de Centerparcs-parken.

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun families. Zij leveren een bijdrage aan de mentale energie van een langdurig ziek kind door het organiseren van een dag vol ontspanning en blijheid samen met het gehele gezin (inclusief voorpret, nagenieten en de herinnering voor jaren). Opkikker werkt hierbij uitsluitend op indicatie en op verzoek van de met de stichting samenwerkende ziekenhuizen verspreid over Nederland. Opkikker maakt dit voor kind, gezin en ziekenhuis mogelijk door zich volledig en belangeloos in dienst te stellen voor de ontwikkeling en organisatie van de Opkikkerdagen en door het enthousiasmeren van de samenleving voor dit doel om voldoende fondsen voor verwendagen op te brengen.