Amersfoort,
20
november
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Super de Boer introduceert ‘100% Volkoren’ voor de gezonde trek

Hoog percentage vezels in nieuw broodconcept ‘100% Volkoren’

100%25+volkorenbrood+van+Super+de+Boer

In 125 Super de Boer-winkels kunnen klanten terecht voor 100% volkoren. Een ambachtelijk bereid brood waardoor het maximale aantal vezels in het brood blijft zitten. Het is voor het eerst dat een supermarktketen ‘100% Volkoren’ aanbiedt. Super de Boer toont hiermee aan continu in te spelen op de steeds veranderende consumentenbehoeften en –trends.

Het is inmiddels algemeen bekend dat hoe donkerder het brood, hoe gezonder het is, op een fabeltje berust. De kleur van het brood is namelijk geen graadmeter voor de hoeveelheid vezels in een brood. Bij 100% volkoren brood blijven alle vezels en kiemen in het meel behouden. En hoe meer vezels een brood bevat, des te beter. Vezels zijn namelijk goed voor de darmen en ze beschermen tegen overgewicht en de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. De Richtlijn Goede Voeding (2006) van de Gezondheidsraad adviseert om dagelijks tussen de 30 en 40 gram vezels te consumeren, afkomstig uit onder andere volkorenproducten, fruit en groenten. Het ‘100% Volkoren’-brood van Super de Boer bevat gemiddeld ruim 8 gram (per 100 gram) voedingsvezels, ten opzichte van 2,5 gram (per 100 gram) gemiddeld in regulier wit brood en 5 gram* gemiddeld in tarwe brood (wit brood en tarwe brood bron: NEVO-online 2009).

Het ‘100% Volkoren’-brood kenmerkt zich verder door zijn stevige en grove structuur, een brood voor de echte liefhebber. De bakker werkt op een ambachtelijke wijze met een langdurig fermentatieproces (gistingsproces) van wel 16 tot 20 uur gevolgd door een lang kneed- én bakproces. Hierdoor krijgt het brood haar karakteristieke aroma en smaak. Het 100% volkoren brood is ook verkrijgbaar met zonnepitten en is te koop voor € 1,99. De variant zonder zonnepitten kost € 1,89. Het brood wordt ongesneden verkocht.

Volkoren, 100% oké!
Bijzonder aan het volkoren brood is dat het niet alleen lekker en rijk aan vezels is, maar ook nog eens duurzamer is vervaardigd. Het brood wordt gemaakt van een duurzamer geteeld tarweras uit Franse waterwingebieden. Tijdens het groei- en oogstproces wordt in dit gebied zorgvuldig met de natuur omgesprongen en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen tot een minimum gereduceerd. Speciaal voor Super de Boer wordt de tarwe in een Zuid-Limburgse watermolen op een steen gemalen.  Alle energie die hiervoor nodig is wordt dus met waterkracht opgewekt.

Brood, daar zit wat in
Super de Boer voldeed al eerder aan de vraag naar kwalitatief en ambachtelijk brood. Ambachtelijk bereid brood is namelijk al enige tijd in opkomst in Nederland. Begin 2007 introduceerde Super de Boer daarom het ‘Kloosterbrood’. Dit brood, bestaande uit dertien varianten, wordt eveneens volgens ambachtelijk receptuur gebakken in een ouderwets broodblik, dat de knapperigheid van de broodkorst ten goede komt. De supermarktorganisatie biedt dit brood momenteel in 125 van zijn ruim 300 Super de Boer-winkels aan. Als de consument enthousiast is, zal het brood definitief in alle winkels verkocht worden.