Amersfoort,
09
oktober
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Super de Boer geeft Voedselbank Arnhem vrachtwagen vol producten

Een vrachtwagen van Super de Boer reed gisteren volgeladen met producten naar de Voedselbank in Arnhem. De supermarktketen voorzag de voedselbank van bijna 40 rolcontainers met etenswaren na afloop van hun jaarlijkse Najaarsbeurs. Naast een grote variatie Superieur en Euromerk producten, waaronder vlees, zuivel en groente van Super de Boer zelf, gaven ook de 98 aanwezige leveranciers na een spontane oproep royaal
gehoor aan dit initiatief.

Tijdens de Najaarsbeurs presenteert Super de Boer samen met zijn leveranciers de nieuwste producten en winkelconcepten aan winkelmanagers, zelfstandig ondernemers en overige medewerkers. Ted van der Lee, organisator van de beurs en initiatiefnemer van deze actie, zocht dit jaar naar een alternatief voor de producten die na de beursdag overblijven: “Deze overgebleven producten kunnen niet naar onze winkels, maar zijn nog zeer geschikt voor consumptie. Om die reden kwam ik dus al snel bij het idee om de Voedselbank te benaderen. Dit sluit natuurlijk mooi aan bij ons beleid om op duurzame wijze om te gaan met onze producten.”

De Voedselbank Arnhem is één van de drie grootste voedselbanken in Nederland. Zo voorzien zij wekelijks 2.200 huishoudens van voedselpakketten, bestaande uit 20 tot 25 producten. Ton Hermans van de Voedselbank Arnhem: “Wij kunnen wekelijks niet altijd over dezelfde hoeveelheid producten beschikken en zijn dus gewend om altijd te moeten improviseren. De volgeladen vrachtwagen die kwam voorrijden is dus een zeer waardevolle toevoeging! De versproducten gaan vandaag nog mee in onze pakketten.”

Hermans had al eerder dit jaar in een brief het concern uitgedaagd. Van der Lee: “Toeval bestaat niet! Hoewel wij in eerste instantie hebben gekeken naar initiatieven in de omgeving van Bemmel, waar onze beurs gehouden wordt, kwamen we binnen de kortste keren terecht bij Ton Hermans.” Inmiddels is Super de Boer in gesprek met Hermans over de mogelijkheden om gezamenlijk nog meer initiatieven te ontwikkelen.

Dit initiatief laat zien dat de invulling van het duurzaamheidsbeleid bij Super de Boer ook onder zijn medewerkers leeft.

Voor meer informatie: www.superdeboer.nl en www.voedselbankarnhem.nl.