Amersfoort,
14
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Super de Boer gaat energiezuinige verlichting stimuleren.

Conform de nieuwe Europese wetgeving op het gebied van gloeilampen is supermarktketen Super de Boer begonnen met de ombouw van haar winkelschap verlichting. Vanaf deze maand is in de ruim 300 Super de Boer- winkels het assortiment gefocust op spaarlampen en energiebesparende gloeilampen. Met deze aanpassing geeft de supermarktketen verder invulling aan haar geformuleerde duurzaamheidsbeleid.

De eerste ombouw in winkels heeft inmiddels plaatsgevonden. Het assortiment richt zich nu vooral op de spaarlampen en de energiezuinige gloeilampen. Ook zal op korte termijn een assortiment huismerk spaarlampen instromen. Op deze manier biedt Super de Boer haar klanten goede alternatieven voor de ouderwetse gloeilamp.

Voorlichting consument

Omdat de nieuwe wetgeving en de daarbij behorende alternatieven nog niet bekend zijn bij alle consumenten, plaatst Super de Boer in alle winkels schapkaarten met informatie over de energiezuinige alternatieven die er zijn voor de matte gloeilamp. Daarnaast komen in alle winkels minifolders te hangen met alle relevante informatie rondom de uitfasering van het gloeilampenassortiment.

De nieuwe wetgeving stelt dat vanaf 1 september alle matte gloeilampen en alle gloeilampen van 100 watt uit de schappen moeten gaan verdwijnen. De reden hiervoor is dat deze varianten in verhouding tot heldere gloeilampen of spaarlampen, teveel energie verbruiken en daarmee als schadelijk voor het milieu worden gezien.

De verkoop van heldere gloeilampen, zal conform landelijke wetgeving, de komende 3 jaren verder afgebouwd worden.

Al langere tijd zet Super de Boer spaarlampen op een prominentere plaats in het schap. Met deze aanpassing van het assortiment geeft Super de Boer verdere invulling aan haar duurzaamheidsbeleid.