Amersfoort,
24
augustus
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Super de Boer Dongen doet letterlijk aan klantenbinding

Unieke actie met polsbandjes biedt klanten (meer en meer) korting

Ondernemer Jos Sengers van de Super de Boer in Dongen start met een unieke actie. De ondernemer gaat zijn klanten namelijk letterlijk en figuurlijk binden. All-inclusive vakantiegangers of festivalbezoekers zijn ongetwijfeld al bekend met het fenomeen; polsbandjes. Sengers deelt vanaf de eerste week van september een zelfde soort bandje uit aan zijn klanten. Hoe langer de klant het bandje omhoudt, hoe meer korting hij of zij krijgt op de boodschappen.

De eerste week van september kunnen klanten het unieke polsbandje ophalen. Het bandje is hip vormgegeven in fel groen met daarop het logo van Super de Boer Jos Sengers gedrukt. Maar pas op; als je het bandje eenmaal om hebt, krijg je het er niet meer zo makkelijk af. Maar dit relatief kleine ongemak levert wel flinke kortingen op!

Hoe langer, hoe meer korting

Het gebruikersprincipe is simpel. Hoe langer de klant het bandje draagt, hoe meer voordeel hij of zij krijgt. In de eerste week 5 % korting, de tweede week 6 %, de derde week 8 % en in de vierde en laatste week zelfs 10 % korting. De korting gaat over alle aankopen, met uitzondering van de emballage en de door wet uitgesloten artikelen als babyvoeding en sigaretten en dergelijke.

Jos Sengers kwam op het idee tijdens zijn all-inclusive vakantie. “Iedereen vindt het heel normaal om gedurende twee weken een bandje te dragen. Zelfs bij popconcerten wordt het bandje vaak nog weken erna gedragen. Waarom kunnen wij niet zoiets verzinnen”?, aldus Sengers.

Het is nog niet mogelijk om iets over de respons te zeggen. Maar wie niet waagt, die niet wint is Jos Sengers van mening: “Natuurlijk weet ik niet of iedereen bereid is een bandje te dragen. Ik heb inmiddels met diverse mensen erover gesproken en de meningen zijn verdeeld. Eén ding weet ik wel, het is uniek in Nederland en nog nooit vertoond. Als je nooit risico’s neemt, moet je ook geen ondernemer worden”.