Amersfoort,
04
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Super de Boer Delfzijl opent nieuwe, energiezuinige winkel

Meer ruimte, meer producten, minder energie en beter voor het milieu

Woensdag 9 september opent Super de Boer Delfzijl haar nieuwe, superzuinige winkel. De winkel is bijna de helft groter dan de oude vestiging. En dat is terug te zien in het assortiment waar meer dan 3000 artikelen aan toegevoegd zijn. Bijzonder aan het nieuwe Super de Boer filiaal is onder andere het zeer lage energiegebruik van de koelsystemen, waardoor het milieu zo min mogelijk belast wordt. De burgermeester van Delfzijl, Emme Groot, zal de winkel feestelijk openen op 9 september, de Dag van de Duurzaamheid.

Super de Boer vestigingsmanager, de heer Moes, is trots op zijn vernieuwde winkel. “De winkel is nu beter voor onze klanten én voor het milieu. Met name de wijn-, grill- en de bloemafdeling zijn flink gemoderniseerd en uitgebreid omdat we daar nu simpelweg de ruimte voor hebben. Klanten kunnen ook gratis parkeren voor de deur.” Naast het flink uitgebreide assortiment biedt Super de Boer Delfzijl meer lokale producten zoals Jullens Gebak, vleeswaren van Koning, Knol’s Koek uit Groningen en Hooghoudt Ranja. “Natuurlijk gaat de opening gepaard met mooie acties voor onze klanten. Want de opening vieren we met zijn allen”, aldus de heer Moes.

Superzuinig

Bij de inrichting van de winkel is zoveel mogelijk rekening gehouden met een minimale belasting van het milieu. De vestiging mag als eerste Super de Boer-winkel gebruik maken van een nieuw koelsysteem dat volledig draait op CO2. Dit is een natuurlijk koelmiddel en daardoor veel minder schadelijk voor de ozonlaag en het broeikaseffect. Het energieverbruik van de koelingen gaat met deze installatie 5 tot 10 procent omlaag. Daarnaast gebruikt Super de Boer Delfzijl het ‘Warmte Terug Win Systeem’, waarbij de warmte die vrij komt uit de koelingen hergebruikt wordt om een aangename temperatuur te creëren in de winkel.

Openingsacties

De eerste honderd bezoekers krijgen een bloemetje van Super de Boer. Daarnaast zijn er gratis poffertjes en suikerspinnen voor de kinderen. Op donderdagmorgen 10 september maken klanten elk uur kans op 1100 extra Rocks’. En tot slot organiseert Super de Boer Delfzijl vrijdagmiddag 11 september voor de kinderen een ballonnenwedstrijd. Gedurende de gehele openingsweek kunnen klanten ook nog eens een flatscreen TV of een waardebon voor Center Parcs winnen.

Het adres van de nieuwe Super de Boer-winkel is De Wending 11 te Delfzijl.