Amersfoort,
27
mei
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Super de Boer breidt Superieurlijn uit met Iers kwaliteits- rundvlees

Superieuer+Rumpsteak

In aanvulling op zijn Superieurlijn introduceert Super de Boer vier soorten Iers kwaliteitsrundvlees. Vanaf vandaag kunnen klanten in alle winkels van Super de Boer terecht voor superieure ossenhaas, rib-eye, entrecote en rumpsteak. Het uit Ierland afkomstige rundvlees is van bijzonder hoge kwaliteit en kenmerkt zich door zijn uitgesproken smaak en malsheid. Chef-kok Marco Poldervaart bestempelt de nieuwe producten als restaurantwaardig.

De vier Superieur rundvleesproducten zijn afkomstig van het speciale runderras Irish Hereford. Dit is een bijzonder sterk ras, waardoor zij het hele jaar buiten in de wei kunnen verblijven. Irish Hereford veehouderijen staan bekend om hun kleinschaligheid en natuur- en diervriendelijkheid. Bij de vervaardiging van deze Superieur rundvleesproducten wordt net als bij de andere rundvleesproducten van Super de Boer ook nog eens voldaan aan de standaard richtlijnen van het Ierse Beef Quality Assurance Scheme. Hierbij wordt onder andere gecontroleerd op traceerbaarheid, gezondheid en welzijn van dieren.

Smaakbeleving door kwaliteit en bereiding

Chef-kok Marco Poldervaart is zeer te spreken over de nieuwe Superieurproducten. De Friese chef, tevens eigenaar van restaurant ‘De Gastronoom’ in Harlingen, test voor Super de Boer alle nieuwe producten van de exclusieve kwaliteitslijn. “De uitstekende leefomstandigheden van deze runderen zijn terug te vinden in de hoge kwaliteit van de producten,” aldus Poldervaart. “Deze producten zijn qua smaakbeleving en malsheid vergelijkbaar met de ambachtelijke en biologische producten die restaurants gebruiken.” Natuurlijk staat of valt alles met de bereiding van het vlees. Poldervaart: “Om onze klanten een restaurantwaardige maaltijd thuis te kunnen garanderen, hebben we een duidelijke en eenvoudige bereidingswijze op de verpakking gezet.”

Super de Boer organiseert de komende weken in ruim 90 van haar winkels speciale proeverijen om zijn klanten kennis te laten maken met het lekkere Ierse rundvlees. Het assortiment is het hele jaar verkrijgbaar.