Amersfoort,
03
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sparen voor heerlijke en eerlijke handdoeken bij Super de Boer

handdoeken

Klanten van Super de Boer kunnen vanaf 13 juli acht weken lang sparen voor heerlijke en eerlijke handdoeken. De handdoeken en badhanddoeken zijn gemaakt van Fairtrade katoen en dragen het Max Havelaar keurmerk. Dit keurmerk staat voor eerlijke handel in ontwikkelingslanden. Eerlijke handel is één van de speerpunten in het verduurzamingsbeleid van Super de Boer.

Bij elke 15 euro aan besteding, bij verschillende actieproducten en bij producten met het Fairtrade keurmerk, ontvangen klanten een zegel. Voor €1.- en tien zegels krijgen klanten bij Super de Boer een handdoek van 50 bij 100 cm. Twee volle spaarkaarten en €2.- zijn samen goed voor een badhanddoek van 70 bij 140 cm. Deze eerlijke handdoeken zijn niet alleen van goede kwaliteit, maar ook mooi en superzacht.

Het Fairtrade badtextiel is verkrijgbaar in vier kleuren: ivoor, grijs, lichtblauw en naturel. Om de serie compleet te maken verkoopt Super de Boer bijpassende washandjes voor €0,99 per stuk.

De actie loopt van 13 juli tot en met 6 september.

Keurmerk voor eerlijke handel

Stichting Max Havelaar is een onafhankelijke keurmerkorganisatie. Zij staat buiten de handels- of productieketen en koopt of verkoopt zelf geen producten of grondstoffen. Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade garandeert consumenten dat de producten of grondstoffen tegen eerlijke handelsvoorwaarden zijn ingekocht bij coöperaties van kleine boeren en plantagearbeiders in ontwikkelingslanden. Hiermee kunnen zij hun organisatie op eigen kracht versterken en hun handelspositie op de internationale markt versterken.

Consumenten kennen het Max Havelaar keurmerk van producten uit de supermarkt zoals koffie, cacao, thee en rijst. Inmiddels bestaat er ook kleding en textiel dat vanuit de eerlijke katoen.