Amersfoort,
24
oktober
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Handdoekenactie Super de Boer krijgt vervolg bij Pieterburen

Super de Boer Delfzijl en Uithuizermeeden in de bres voor aangespoelde zeehonden

De succesvolle Fairtrade handdoekenactie van Super de Boer-vestigingen Delfzijl en Uithuizermeeden heeft een vervolg gekregen. Zeehondencrèche Pieterburen riep via de radio heel Nederland op om handdoeken te doneren, vanwege de vele zeehonden die de komende maanden naar verwachting zullen aanspoelen. Winkelmanagers Harm Jan Moes en Gerrit Verstraete van de twee Super de Boer-winkels kwamen na het horen van deze oproep direct in actie en regelden een hele lading (bad-) handdoeken.

Klanten van alle Super de Boer-winkels konden van 13 juli tot en met 29 september sparen voor Fairtrade (bad-) handdoeken. Na het overweldigende succes van deze actie vonden de twee winkelmanagers van Super de Boer het een goed idee om de zeehondencrèche hiervan deel uit te laten maken. Dit weekend werden er namens de twee winkelmanagers 144 handdoeken overhandigd aan de zeehondencrèche in Pieterburen.

De koppeling tussen de oproep en de handdoekenactie was snel gemaakt. Winkelmanager Moes: “Super de Boer kenmerkt zich door de betrokkenheid bij lokale goede doelen, met name onder ons personeel. Het idee om onze handdoeken in te zetten voor Pieterburen werd dan ook enthousiast onthaald door al onze medewerkers.”

Super de Boer is letterlijk een goede bekende van de zeehondencrèche. Een zeehondje, dat op 22 juni aanspoelde, kreeg van werving- en selectiebureau Netwerkt de naam ‘Super de Boer’ toegewezen, als erkenning voor de goede relatie met de supermarktketen. Het bureau Netwerkt adopteert elk jaar een zeehond die is opgevangen in zeehondencrèche Pieterburen en noemt deze naar een zakelijke relatie waar ze graag mee samenwerken.

Inmiddels is het zeehondje Super de Boer voldoende aangesterkt. Vorige week, donderdag 15 oktober is het zeehondje dan ook weer uitgezet.

Voor meer informatie:www.zeehondencreche.nl