Amersfoort,
04
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Fairtrade handdoekenactie Super de Boer geweldig succes

Inlevertermijn spaarkaarten wegens groot succes met twee weken verlengd

handdoeken

Super de Boer verlengt de inlevertermijn van de spaarkaarten met twee weken. De Fairtrade handdoekenactie die half juli is begonnen en acht weken heeft geduurd, is een dermate groot succes dat Super de Boer extra handdoeken heeft bijbesteld bij de leverancier. Door de enorme vraag naar handdoeken heeft een aantal winkels tijdelijk onvoldoende handdoeken op voorraad. Super de Boer garandeert dat alle klanten die gespaard hebben voor de handdoeken, deze ook daadwerkelijk krijgen. De inlevertermijn van de spaarkaarten loopt daarom door tot en met zaterdag 26 september.

De handdoeken en badhanddoeken zijn gemaakt van Fairtrade katoen en dragen het Max Havelaar keurmerk. Dit keurmerk staat voor eerlijke handel in ontwikkelingslanden. Eerlijke handel is één van de speerpunten in het verduurzamingsbeleid van Super de Boer.

Keurmerk voor eerlijke handel

Stichting Max Havelaar is een onafhankelijke keurmerkorganisatie. Zij staat buiten de handels- of productieketen en koopt of verkoopt zelf geen producten of grondstoffen. Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade garandeert consumenten dat de producten of grondstoffen tegen eerlijke handelsvoorwaarden zijn ingekocht bij coöperaties van kleine boeren en plantagearbeiders in ontwikkelingslanden. Hiermee kunnen zij hun organisatie op eigen kracht versterken en hun handelspositie op de internationale markt versterken.

Consumenten kennen het Max Havelaar keurmerk van producten uit de supermarkt zoals koffie, cacao, thee en rijst. Inmiddels bestaat er ook kleding en textiel dat vanuit de eerlijke katoen.