Amersfoort,
30
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Een op de tien Nederlanders steelt handdoek uit hotel

Deze zomer sparen voor eerlijke handdoeken bij Super de Boer

handdoeken

Een op de tien Nederlanders heeft wel eens een handdoek gestolen uit een hotel. Daarnaast heeft 7% van de Nederlandse hotelbezoekers dit wel eens overwogen. De handdoek is daarmee naast verzorgingsproducten, zoals shampoo, zeep en bodylotion één van de meest populaire 'souvenirs' die worden meegenomen uit de hotelkamer. Maar liefst 61% van ons neemt de flesjes en zeepjes uit de hotelbadkamer regelmatig mee naar huis. Dat blijkt uit onderzoek van Super de Boer. De supermarktketen deed dit onderzoek als start van zijn handdoekenactie. Vanaf 13 juli kunnen klanten van Super de Boer acht weken lang sparen voor handdoeken en badlakens met het Max Havelaar Fairtrade keurmerk.

Naast verzorgingsproducten en hotelhanddoeken staan tijdschriften, de badstof slippers en asbakken hoog op het lijstje van hotelsouvenirs. Opvallend in de resultaten van het onderzoek is de ruime meerderheid van de respondenten die, op verzorgingsproducten na, aangeeft verder nooit een aandenken uit het hotel mee te nemen of dit zelfs te overwegen. Slechts 2% van ons zegt bijvoorbeeld servies of badjassen in zijn koffer te steken.

Eerlijke en heerlijke handdoeken sparen

Voor onze landgenoten die eerlijk in het bezit willen komen van badtextiel heeft Super de Boer goed nieuws. Tot en met 6 september kun je bij Super de Boer sparen voor eerlijke en heerlijke handdoeken. Eerlijk omdat je ze rechtmatig hebt verkregen, maar ook omdat ze zijn gemaakt van fairtrade katoen en het Max Havelaar keurmerk dragen. Dit keurmerk staat voor eerlijke handel in ontwikkelingslanden. Eerlijke handel is één van de speerpunten in het verduurzamingsbeleid van Super de Boer

Bij elke €15.- aan boodschappen of bij aankoop van actie- of fairtrade producten ontvangen klanten een spaarzegel. Voor €1.- en tien zegels krijgen klanten bij Super de Boer een handdoek van 50 bij 100 cm. Twee volle spaarkaarten en €2.- zijn samen goed voor een badhanddoek van 70 bij 140 cm. Deze eerlijke handdoeken zijn niet alleen van goede kwaliteit, maar ook mooi en superzacht en verkrijgbaar in vier kleuren: ivoor, grijs, lichtblauw en naturel. Om de serie compleet te maken verkoopt Super de Boer bijpassende washandjes voor €0,99 per stuk.