Amersfoort,
07
oktober
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Assortiment Super de Boer Scharrelplus eieren met ‘Beter leven’ kenmerk uitgebreid

Supermarktketen enige in Nederland met eigen ‘diervriendelijke’ eieren

Kippenboer

Vanaf deze week zijn de Scharrelplus eieren van Super de Boer met het ‘Beter Leven’-kenmerk van de Dierenbescherming ook verkrijgbaar in verpakkingen van M 6 (medium) en L 10 (large) stuks. Het ‘Beter Leven’-kenmerk, de zogenaamde ster, staat garant voor het dierenwelzijn van dieren in de veehouderij. In 2008 ontving de supermarktketen de ster al voor haar Scharrelplus eieren M 12 stuks. Super de Boer is nog steeds de enige supermarkt die deze sterren voor haar eigen eieren ontving.

Om genoeg ‘stereieren’ geleverd te krijgen om ook verpakkingen van 6 en 10 stuks aan te kunnen bieden is er een samenwerking aangegaan met nog een andere pluimveehouder die zijn kippenhokken dusdanig heeft omgebouwd dat de eieren in aanmerking komen voor het kenmerk. Door de plaatsing van een speciale ren kunnen de kippen rondscharrelen in de buitenlucht en hebben ze alle gelegenheid tot fladderen. De verblijven voldoen aan alle gestelde criteria. Vorig jaar al loofde de directeur van de Dierenbescherming Frank Dales tijdens een bezoek aan de bestaande pluimveehouder de wijze waarop de supermarktketen en leverancier met de dieren en hun leefomstandigheden begaan zijn. Hij gaf aan dat juist dergelijke initiatieven de markt in de goede zin beïnvloeden.

Sheila Blomsma-Muller, Category Manager van Super de Boer is dolblij met de uitbreiding van het assortiment: “Iedereen wil goede en verse kwaliteitsproducten op zijn of haar bord. Bij Super de Boer vinden wij dat de leefomstandigheden van de dieren heel belangrijk, bovendien bepaalt het de kwaliteit van de producten. Vandaar dat wij ons constant inzetten om samen met onze leveranciers hier in te investeren.”

Vanaf vandaag liggen alle drie de bekroonde eieren in de winkels van Super de Boer, waaronder de twee kersverse sterren: een doosje van zes medium eieren en een doos van tien grote eieren.