Wijk bij Duurstede,
17
maart
2014
|
17:57
Europe/Amsterdam

Snackfabrikant Royaan kiest voor samenwerking met Stichting Lakenvelder vlees

Royaan, fabrikant van premium snackmerken als Van Dobben en Kwekkeboom, meldt een samenwerking te zijn gestart met de stichting Lakenvelder voor de afname van Lakenvelder rundvlees. Het vlees van dit bijzondere, oud Hollandse runderras is veel geprezen om haar kwaliteit en wordt gezien als een van de beste Nederlandse rundvleessoorten. Op dit moment ontwikkelt Royaan een aantal nieuwe onderscheidende producten waarvoor Lakenveldervlees zal worden gebruikt.

Royaan werkt hiervoor samen met vleesbedrijf Groothedde in Vaassen (Gelderland) die onder andere de Lakenvelder runderen in Nederland op de markt brengt. “We zetten met deze samenwerking een nieuwe stap in het verder verduurzamen van de keten en de leveranciers van wie wij ons vlees betrekken“, aldus Bart Bakker CEO van Royaan. “Onze toekomstmissie is gericht op het produceren van premium snackproducten die niet alleen lekker zijn maar vooral ook eerlijke, authentieke en betrouwbare ingrediënten bevatten”.

Lakenvelder is een authentiek Nederlands runderras dat al in de middeleeuwen werd beschreven en veel op landgoederen te vinden was. Onlangs werd in een, door NieuwVers georganiseerde, rundvleesproeverij Lakenveldervlees gekozen als een van de beste Nederlandse rundvleessoorten. Ook  besteedde top-chef Robert Kranenborg uitgebreid aandacht aan dit runderras in een uitzending van DWDD University. 

Deel dit bericht

Laatste nieuws