Wijk bij Duurstede,
16
juli
2015
|
16:12
Europe/Amsterdam

Royaan zet feitelijke onjuistheden recht in onnodige commotie rond 4e Week van de Croquet

In reactie op feitelijk onjuiste berichtgeving in diverse media over de organisatie van de Week van de Croquet en betrokken gesprekken hierover tussen Royaan en de ProFri (Vereniging Professionele Frituurders), treft u hieronder de formele reactie van Royaan.

Royaan organiseert in de 3e week september 2015 (v.a. 15/9) voor de 4e maal op rij de Week van de Croquet. Een promotionele week waarin consumenten tegen diverse aantrekkelijke aanbiedingen kunnen genieten van een heerlijke Van Dobben en Kwekkeboom kroket. En niet alleen bij snackbars. Het is een breed marktinitiatief. Aan het initiatief doen inmiddels een groot aantal outlets in het foodservicekanaal mee. Naast honderden snackbars en cafetaria’s gaat het hier om onder meer ook tankstations, bedrijfskantines, horecagelegenheden en sportkantines.

Recent benaderde de ProFri Royaan met het verzoek om de Week van de Croquet exclusief over te willen nemen t.b.v. haar circa 400 aangesloten leden (dit zijn voor de goede orde alleen snackbars en cafetaria’s). Zij willen graag een aanvulling op hun initiatief Week van de Friet. Royaan heeft nadrukkelijk aangegeven dat de Week van de Croquet die zij sinds 2012 organiseert, breder inzetbaar is dan alleen snackbars en cafetaria’s. De ProFri is het aanbod gedaan te participeren, hoewel een groot deel van de ProFri-leden, die Van Dobben en Kwekkeboom verkopen, al actief meedoen.

De suggesties van de ProFri dat Royaan weggelopen zou zijn van de gesprekken en dat Royaan de Week van de Croquet exclusief voor zichzelf wil houden, zijn geheel niet aan de orde en verre van de waarheid. Ook is collega-concurrent en snackfabrikant Oma Bobs nooit als argument gebruikt om de week voor Royaan zelf te houden. Wij hebben de ProFri daar inmiddels op aangesproken, verzocht de feiten te brengen in de juiste context en niet negatief te voeden, mede indachtig het feit dat de Week van de Croquet een breed marktinitiatief is dat de belangen van de ProFri vele malen overstijgt.

Royaan zal hoe dan ook de 4e Week van de Croquet, die al geheel in de steigers staat met alle deelnemers, op 19 september landelijk aftrappen.