Wijk bij Duurstede,
14
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nationale feestweek voor de Nederlandse kroket

Kwaliteitskroket voor 1 euro bij ruim duizend horecazaken

Een van Nederlands meest populaire snacks krijgt zijn eigen landelijke feestweek. Royaan, producent van de Kwekkeboom en Van Dobben croquet, organiseert van 17 tot en met 25 november de Nationale Week van de Croquet. Tijdens deze feestelijke week kunnen consumenten bij ruim duizend horecagelegenheden voor 1 euro genieten van een kwaliteitskroket. De echte krokettenfans maken bovendien kans op een snackmoment voor tien personen.

Als producent van kwaliteitskroketten vond Royaan dat het tijd was voor een feestje rondom de van oorsprong meest gegeten snack van het land. De afgelopen weken mobiliseerde het bedrijf daarom tal van horecagelegenheden om deel te nemen aan de Nationale Week van de Croquet. In totaal nemen er ruim 1.000 zaken deel aan de actie, verspreid door heel Nederland. Tijdens de feestweek kost een croquet van Kwekkeboom of Van Dobben in deze horecagelegenheden 1 euro; het favoriete broodje croquet nog maar 1,50 euro.

CEO Bart Bakker van Royaan: “De kroket deed al eeuwen geleden zijn intrede in ons land en is sinds een paar decennia zelfs een van de meest gegeten snacks. We weten dat sommige consumenten zelfs elke week wel een kroket van één van onze merken eten. Met deze feestweek willen we onze vaste schare fans bedanken. En natuurlijk ook de rest van Nederland kennis laten maken met onze kwaliteitskroketten!”

Kroketten eten met vrienden
Bij een nationale feestweek horen traktaties. Om die reden gaat Royaan tijdens de Week van de Croquet op zoek naar het ultieme kroketmoment. Consumenten die liefhebber zijn van kwaliteitskroketten worden uitgedaagd om dit moment op de foto vast te leggen en deze op te sturen naar weekvandecroquet@royaan.nl of te posten op de speciale Facebookpagina. Onder de inzendingen verloot Royaan een speciaal kroketarrangement: een uur gratis snacken voor tien personen in een horecagelegenheid in de buurt.

Meer informatie over de fotowedstrijd is terug te vinden op de Facebookpagina van de Week van de Croquet. Kroketliefhebbers kunnen op deze pagina ook alle deelnemende horecazaken terugvinden.

[Einde bericht]

Boilerplate

Royaan
Royaan is actief op de Nederlandse markt voor diepvriessnacks. Met een omzet van €71 miljoen, is de onderneming met name sterk in merkproducten voor snackbar/cafetaria’s, horeca en catering. Via het foodservice kanaal worden de merken Buitenhuis, Willie Dokter, Laan, Van Dobben en Kwekkeboom afgezet. Via de retail verkoopt Royaan aan de consument onder de merken Van Dobben, Bakker (kaassoufflés), Tjendrawasih en Mayam (oosterse snacks). Bij Royaan werken 275 medewerkers op vijf locaties in Nederland.

Royaan is in 2007 ontstaan uit de fusie tussen de familiebedrijven Buitenhuis Snacks en Cold Food, de eigenaar van Kwekkeboom en Van Dobben. Deze fusie werd mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital, die sindsdien de verdere expansie van Royaan heeft gesteund. In het jaar van de fusie is Bakker Kaassoufflés gekocht, in 2010 de maker van oosterse snacks Tjendrawasih en begin 2011 gehaktballenspecialist Willie Dokter.

Deel dit bericht

Laatste nieuws