Wijk bij Duurstede,
14
februari
2013
|
17:30
Europe/Amsterdam

Geen paardenvlees in Van Dobben en Kwekkeboom

In reactie op vragen vanuit de media over het gebruik van paardenvlees in voedingsmiddelen verklaart Royaan, bekend van merken als Van Dobben en Kwekkeboom, dat er nooit paardenvlees is en wordt gebruikt in kroketten en andere producten van deze twee merken. De producent introduceerde voor deze twee merken niet voor niets als eerste in Nederland de term ‘rundvleescroquet’.

Royaan richt zich op de productie van de allerbeste snackproducten. En daarmee op consumenten die bewust willen eten en genieten van eerlijke smaak. De premium producten van Van Dobben en Kwekkeboom gelden al meer dan 60 jaar als delicatesse. Deze delicatesse-traditie wordt in alle producten van deze twee merken doorgevoerd, onder meer door het gebruik van verse en eerlijke ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit.

De producent werkt voor haar producten samen met vaste leveranciers. Het bedrijf voert periodieke controles bij haar leveranciers uit om de naleving van alle wettelijke voorschriften voor al haar producten te kunnen garanderen.

Royaan gebruikt bij twee producten wel paardenvlees, te weten bij de grove frikandel van Laan Snacks en de Buitenhuis borrelfrikandel. De snackproducent wenst hierbij te benadrukken dat zij ook bij deze producten altijd op de verpakking vermeldt welke ingrediënten verwerkt zijn en in welke samenstelling, conform de Europese verordening.

Royaan verzoekt de media alle zorgvuldigheid in acht te nemen bij naamsvermelding en het plaatsen van productbeelden om zo enige associaties tussen zowel Royaan als haar onderliggende merken en het onvermeld gebruik van paardenvlees te vermijden.

Boilerplate

Royaan is actief op de Nederlandse markt voor diepvriessnacks. Met een omzet van €71 miljoen, is de onderneming met name sterk in merkproducten voor snackbar/cafetaria’s, horeca en catering. Via het foodservice kanaal worden de merken  Buitenhuis, Willie Dokter, Laan, Van Dobben en Kwekkeboom afgezet. Via de retail verkoopt Royaan aan de consument onder de merken Van Dobben, Bakker (kaassoufflés), Tjendrawasih en Mayam (oosterse snacks). Bij Royaan werken 275 medewerkers op vijf locaties in Nederland.

Royaan is in 2007 ontstaan uit de fusie tussen de familiebedrijven Buitenhuis Snacks en Cold Food, de eigenaar van Kwekkeboom en Van Dobben. Deze fusie werd mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital, die sindsdien de verdere expansie van Royaan heeft gesteund. In het jaar van de fusie is Bakker Kaassoufflés gekocht, in 2010 de maker van oosterse snacks Tjendrawasih en begin 2011 gehaktballenspecialist Willie Dokter. www.royaan.nl

Deel deze release