Wijk bij Duurstede,
25
maart
2014
|
13:39
Europe/Amsterdam

100% rundvlees in Van Dobben en Kwekkeboom kroketten en bitterballen

De premium snacks van Van Dobben en Kwekkeboom bevatten 100% eerlijk en gezond rundvlees. Dat verklaart snackfabrikant Royaan, producent van de twee bekende snackmerken, volgend op verontrustende vragen van consumenten naar aanleiding van de Radar uitzending van 24 maart 2014. Hierin werden tv-kijkers geïnformeerd over de erbarmelijke omstandigheden rondom de verwerking van paardenvlees, onder meer in snackproducten.

In de bitterballen en kroketten van Van Dobben en Kwekkeboom zit geen paardenvlees, alleen 100% kwalitatief hoogwaardig rundvlees dat zorgvuldig geselecteerd is. Van Dobben en Kwekkeboom introduceerden niet voor niets als eerste in Nederland de term ‘rundvleescroquet’.

Algemeen Directeur van Royaan, Bart Bakker benadrukt: “Ons beleid is er al enkele jaren op gericht premium snacks te produceren om zo afnemers in de markt de gelegenheid te bieden om snacks van hoogwaardige kwaliteit te kunnen verkopen. Door de onrust die er in de markt is, bieden wij daarom afnemers, waaronder ook niet-klanten, nu de mogelijkheid om snacks met ingrediënten van onduidelijke herkomst om te ruilen voor hoogwaardige rundvleesproducten van Van Dobben of Kwekkeboom.”

Royaan verzoekt de media alle zorgvuldigheid in acht te nemen bij het noemen van de merken Kwekkeboom en Van Dobben en deze niet in verband te brengen met paardenvlees, noch door naamsvermelding, noch door het plaatsen van productbeelden om onjuiste associaties met de discussie rondom paardenvlees te vermijden.

Boilerplate

Over Royaan
Royaan is actief op de Nederlandse markt voor diepvriessnacks. Met een omzet van €71 miljoen, is de onderneming met name sterk in merkproducten voor snackbar/cafetaria’s, horeca en catering. Via het foodservice kanaal worden de merken  Buitenhuis, Willie Dokter, Laan, Van Dobben en Kwekkeboom afgezet. Via de retail verkoopt Royaan aan de consument onder de merken Van Dobben, Bakker (kaassoufflés), Tjendrawasih en Mayam (oosterse snacks). Bij Royaan werken 275 medewerkers op vijf locaties in Nederland.

Royaan is in 2007 ontstaan uit de fusie tussen de familiebedrijven Buitenhuis Snacks en Cold Food, de eigenaar van Kwekkeboom en Van Dobben. Deze fusie werd mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital, die sindsdien de verdere expansie van Royaan heeft gesteund. In het jaar van de fusie is Bakker Kaassoufflés gekocht, in 2010 de maker van oosterse snacks Tjendrawasih en begin 2011 gehaktballenspecialist Willie Dokter. www.royaan.nl 

Over Kwekkeboom
Kwekkeboom is natuurlijk bekend van de rundvleeskroketten en bitterballen. Dat zijn op zichzelf bijzondere lekkernijen met een heel eigen smaak. Maar Kwekkeboom bereidt veel meer specialiteiten, die alleen al door de verrassende ingrediënten een geheel eigen karakter hebben. Met Kwekkeboom serveert u altijd iets bijzonders. Ambachtelijk, authentiek en smaakvol. Juist dat maakt de unieke smaak van de enige, echte Kwekkeboom. En dát blijft: toen, nu en voor altijd... Superieure smaak sinds 1900. www.kwekkeboom.nl

Over Van Dobben
Van Dobben is vooral bekend door de heerlijke croquetten. Op 28 juni 1945 opende Aat van Dobben in hartje Amsterdam een broodjeszaak. Het startpunt van de bekende Van Dobben croquetten. Deze croquetten zijn rijke, goedgevulde ragouts met lekkere blokjes vlees in een krokant jasje. Maar er zijn tegenwoordig ook andere lekkernijen, zoals de rundvlees saucijzenbroodjes. Ook heel erg Van Dobben. www.vandobben.nl