Amsterdam ,
22
mei
2013
|
10:02
Europe/Amsterdam

NPM neemt belang in IT Channel Company

Groeikapitaal maakt Europese expansie mogelijk

Sportdifferentieel

Participatiemaatschappij NPM Capital heeft een belang genomen van 25% in de IT Channel Company, een toonaangevende IT-dienstverlener. De onderneming ondersteunt haar klanten en partners met (strategisch) advies en op gebieden als cloud-transformatie, marketing, go-to-market, lead generatie en dienstenontwikkeling, maar ook met management- en verkooptraining, coaching en software-distributie. Het door NPM verstrekte groeikapitaal wordt gebruikt om een commercieel verkoopkanaal op te zetten en het bedrijf verder ter professionaliseren. IT Channel Company wil op deze manier groeien naar Europees marktleiderschap.

The IT Channel Company is in 2012 ontstaan uit de fusie tussen ICT-dienstverleners Conceptsales en Partner Master Class (PMC). Sinds 2013 verzorgt zij vanuit dochteronderneming Quattro Business Solutions (QBS group) tevens de distributie van het Microsoft Dynamics productassortiment in verschillende West-Europese landen. QBS group is Value Added Distributor (Master VAR) voor Microsoft Dynamics en ondersteunt haar partners met dienstverlening op gebieden als marketing en lead generatie, salessupport, consultancy, partner & customer care, training en coaching.

Groeimissie

Joop van Voorthuijsen, CEO van IT Channel Company, is trots op de participatie door NPM: “Wij zien dit als een bevestiging van het succes dat Partner Master Class en Conceptsales in de afgelopen jaren hebben behaald en spreekt vertrouwen uit in de toekomst van Quattro Business Solutions als Master VAR voor Microsoft Dynamics”.

Ook NPM Capital is verheugd over de participatie, wiens groeimissie goed aansluit bij de strategie van de participatiemaatschappij: “NPM Capital heeft veel vertrouwen in de bedrijven die onderdeel uitmaken van IT Channel Company en haar ondernemende management. Wij kijken uit naar een lange, duurzame relatie en zijn blij dat de IT Channel Company onderdeel uitmaakt van de NPM-familie,” aldus Jan Willem Baud, directeur NPM Capital.

Boilerplate

Over NPM Capital
NPM Capital investeert vanuit Amsterdam en Brussel in middelgrote tot grote ondernemingen. NPM Capital is een toonaangevende financiële partner met meer dan 60 jaar ervaring in het financieren van buy-outs en het verstrekken van groeikapitaal in de Benelux. NPM Capital beheert een portefeuille van meer dan 25 participaties.

Over IT Channel Company

IT Channel Company is het moederbedrijf van Partner Master Class, Conceptsales en Quattro Business Solutions. De drie bedrijven zijn actief op de gebieden consultancy, training en distributie.

Over Quattro Business Solutions

Quattro Business Solutions (QBS group) is Microsoft Master VAR voor Microsoft Dynamics.

Quattro Business Solutions ondersteunt haar partners bij alle aspecten van de bedrijfsvoering, variërend van marketing en lead generatie tot salessupport, consultancy, partner & customer care en training & coaching.

Quattro Business Solutions richt zich in eerste instantie op de Microsoft Dynamics partners in Nederland, België en Denemarken, waarna de dienstverlening wordt uitgebreid naar andere landen in West Europa.

De benoeming van Quattro Business Solutions als Master VAR is het directe gevolg van de Volume Strategie die Microsoft in 2011 heeft ingezet. Deze strategie is een belangrijke pijler voor het succes van Microsoft Dynamics en heeft tot doel de leidende positie van Microsoft in het MKB-segment verder uit te breiden.

Deel dit bericht

Laatste nieuws