Amsterdam ,
07
november
2014
|
16:12
Europe/Amsterdam

NPM Capital verkoopt belang in Workfox (Seafox Group)

Participatiemaatschappij NPM Capital verkoopt haar belang van 35% in Seafox Group aan een consortium van buitenlandse investeerders. Seafox Group is het moederbedrijf van Seafox Contractors en Workfox die wereldwijd opereren op de markt voor verhuur en exploitatie van werkeilanden voor de offshore-industrie. Aanleiding voor de verkoop is de aangekondigde fusie tussen Seafox Group en Millenium Offshore Services. De nieuwe combinatie is straks met 12 ‘jack-up rigs’ (platforms) en 45 units voor tijdelijke offshore huisvesting de grootste speler in de wereld.

NPM Capital draagt samen met de families Cordia en Van der Lely haar aandelenbelang over aan de nieuwe groep investeerders.

De offshore-supportmarkt kenmerkt zich de laatste jaren door toenemende schaalvergroting en concentratie van aanbieders. Volgens NPM-directeur Kees Arends zal de uitgangspositie van Workfox na de fusie en in het licht van die ontwikkeling aanzienlijk sterker zijn: “Sinds 2009 zijn we actief betrokken geweest bij de Seafox Group en hebben we de groei van het bedrijf in prima samenwerking met de andere aandeelhouders mede mogen faciliteren met nieuw kapitaal en onze know-how en ondersteuning kunnen inbrengen. Nu is het moment gekomen voor Workfox om in een andere constellatie als toonaangevende speler de volgende fase van groei in te gaan.”

Workfox werd in 1991 opgericht en was de afgelopen 22 jaar vooral actief in de diepere wateren van de zuidelijke en centrale Noordzee en verwierf daar een leidende positie. Het bedrijf beschikt over een eigen vloot van vijf ‘jack-up rigs’ (platforms) die worden ingezet bij het opstarten, modificeren, onderhouden en buiten bedrijf nemen van olie- en gasplatforms in zee. Workfox kan dankzij hooggekwalificeerde professionals een constant niveau van service bieden op het gebied van platformopbouw, -reparatie en -inspectie, logistiek en inkoop. Sinds de oplevering van Seafox 5 eind 2012 kon Workfox ook nieuwe markten betreden, zoals die van het plaatsen van windmolens op zee en inzetten op decommissioning-activiteiten in de olie- en gasmarkt.

Meer informatie over de fusie: http://www.seafoxcontractors.com/en/news/Press-releases/HM-MOS-International-and-Seafox-Group-form-world-s-largest-jack-up-ASV-and-support-company/e/pm/10/