Amsterdam ,
13
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

NPM Capital neemt meerderheidsbelang in VSI

Marktleider in voedingsrepen wil met nieuwe aandeelhouder sneller groeien

NPM Capital neemt een meerderheidsbelang in VSI ( B.V. Vurense Snack Industrie), de Europees marktleider op het gebied van de productie van functionele voedingsrepen. Dat maakten de partijen vandaag bekend. Het bedrijf uit Leerdam ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige repen die onder andere als dieet- en sportvoeding worden genuttigd.

VSI maakte de afgelopen 10 jaar een significante groei door dankzij een uniek samenwerkingsmodel met klanten. Vanuit een sterke R&D, expertise en proces know-how als basis, stelt VSI klanten in staat jaarlijks zo’n 150 nieuwe (klantspecifieke) producten en formules te introduceren op de diverse markten.

Gerard Janssens, CEO van VSI, zegt: “We zijn blij dat NPM Capital ons gaat ondersteunen bij het uitrollen van onze groeistrategie. Met hen aan boord wordt het mogelijk om verder te investeren in R&D, nieuwe afzetmarkten en eventuele overnames. Afgelopen jaar zijn we hard gegroeid en bijna verdubbeld in capaciteit. En met de huidige strategie kunnen we onze leidende positie in de markt van voedingsrepen verder ontwikkelen.”

Ondanks de moeilijke voedingsmarkt met stijgende grondstofprijzen is de markt voor voedingsbedrijven met een sterke R&D focus volgens NPM Capital directeur Jan Willem Baud erg interessant. “VSI heeft een unieke positie in de keten. We voorzien de komende jaren een structureel groeiende vraag van consumenten naar dit type nicheproducten.”

NPM Capital en VSI verwachten de transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de toezichthouders en nog langs de Ondernemingsraad zal gaan, voor eind 2012 afgerond te hebben.

Atlas Strategic Advisors en advocatenkantoor NautaDutilh adviseerden VSI bij de transactie. Voor NPM Capital trad CORP op als juridisch adviseur.

Boilerplate

Over NPM Capital
NPM Capital investeert vanuit Amsterdam en Brussel in middelgrote tot grote ondernemingen. NPM Capital is een toonaangevende financiële partner met meer dan 60 jaar ervaring in het financieren van buy-outs en het verstrekken van groeikapitaal in de Benelux. NPM Capital beheert een portefeuille van meer dan 25 participaties.

Deel dit bericht

Laatste nieuws