Amsterdam ,
27
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

NPM Capital neemt belang in technische groothandel Kramp

NPM Capital neemt een belang van 40 procent in internationale technische groothandel Kramp. Met 1.100 medewerkers levert het bedrijf in Europa onderdelen en services aan meer dan 40.000 dealers van landbouwmachines, tuinmachines, bouw- en grondverzetmachines, machinebouwers en reparatie- en productiebedrijven. De onderneming, met het hoofdkantoor in Varsseveld, heeft 16 vestigingen in acht Europese landen. Kramp behaalde het afgelopen jaar een omzet van ruim € 300 miljoen.

NPM Capital verkrijgt het belang door de verkoop van het grootste deel van de aandelen die in het bezit zijn van scheidend directeur Anjo Joldersma. De overige aandelen zijn in het bezit van het management en van de familie Kramp, de oorspronkelijke oprichtersfamilie.

Kramp heeft een assortiment met meer dan 250.000 artikelen waarvan een groot deel uit voorraad leverbaar is. Van machine- en trekkerdelen, aandrijftechniek en pneumatiek tot hydrauliek en accessoires, plus een gereedschappenwinkel. Naast het eigen merk voert het bedrijf OEM en A-merken. Daarnaast ondersteunt Kramp haar klanten met onder meer logistieke services, commerciële support en kennisoverdracht.

Eddie Perdok, CEO van Kamp: “Dankzij de participatie van NPM Capital en met een management dat zich als mede-eigenaar voor het bedrijf verantwoordelijk voelt, zijn wij een besluitvaardig en ondernemend familiebedrijf gebleven. Het management staat dicht bij de operaties en ziet nog volop groeimogelijkheden. Met NPM Capital beschikken we nu over een financieel sterke partij die ons kan helpen onze groeiambities waar te maken.”

“Kramp is een mooie onderneming met een sterke positie in de markt,” zegt Jan Willem Baud, directeur van NPM Capital. “Een onderneming met groeipotentieel. Kramp heeft een duidelijke internationale focus en heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in e-commerce. Dat zijn allemaal punten die we graag willen helpen uitbouwen.”

Kramp is een mooie onderneming met een sterke positie in de markt. Een onderneming met groeipotentieel. Kramp heeft een duidelijke internationale focus en heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in e-commerce. Dat zijn allemaal punten die we graag willen helpen uitbouwen.
Jan Willem Baud - Directeur NPM Capital
Boilerplate

Over NPM Capital
NPM Capital investeert vanuit Amsterdam en Brussel in middelgrote tot grote ondernemingen. NPM Capital is een toonaangevende financiële partner met meer dan 60 jaar ervaring in het financieren van buy-outs en het verstrekken van groeikapitaal in de Benelux. NPM Capital beheert een portefeuille van meer dan 25 participaties.

Deel dit bericht

Laatste nieuws