Amsterdam ,
30
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

NPM Capital neemt belang in fietsendetailhandel Hans Struijk

NPM Capital heeft een belang genomen in Hans Struijk Fietsen. Met negen winkels en een online platform, is het bedrijf met een omzet van € 15 miljoen de grootste fietsenvakhandel in Nederland. Het nieuwe kapitaal stelt de onderneming in staat de ingezette expansiestrategie voort te zetten.

NPM Capital ondersteunt Hans Struijk Fietsen op een relatief vroeg moment van de bedrijfsstrategie. Via de opening van nieuwe fysieke winkels, overnames en gerichte online investeringen wil de directie de geografische ‘footprint’ in hoog tempo vergroten en de verkopen via internet snel laten groeien.

Hans Struijk Fietsen werd in 2009 door het huidige management (Bastiaan Hagenouw en Timon Rutten) overgenomen. Via een reeks overnames, waaronder zeer recent een viertal winkels in de regio Den Haag en de internetsite Fietsenwinkel.nl, is de fietsendetailhandel inmiddels een leidende speler in een consumentenmarkt waar in Nederland alleen al circa € 1,2 miljard in omgaat.

Boilerplate

Over NPM Capital
NPM Capital investeert vanuit Amsterdam en Brussel in middelgrote tot grote ondernemingen. NPM Capital is een toonaangevende financiële partner met meer dan 60 jaar ervaring in het financieren van buy-outs en het verstrekken van groeikapitaal in de Benelux. NPM Capital beheert een portefeuille van meer dan 25 participaties.

Laatste nieuws

Deel dit bericht