Amsterdam ,
12
januari
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

NPM Capital financiert de management buy outs van Belgische Distributiedienst NV en RSM ITALIA SRL

Belgische distributiedienst NV (BD), de Belgische marktleider in huis-aan-huis communicatie en RSM ITALIA SRL, de Italiaanse marktleider in huis-aan-huis communicatie activiteiten, worden verkocht door TNT in het kader van een management buy out met de financiële steun van NPM Capital.

Hierdoor ontstaat een nieuwe, internationaal opererende, zelfstandige groep in huis-aan-huis communicatie met een geconsolideerde omzet van EUR 130m en 545 werknemers. De nieuwe marktleider zal geleid worden door de management teams van BD en RSM ITALIA SRL en omvat in België ook de bedrijven DBM (Databasemanagement) en PPP (dagbladdistributie).

“Met de steun van NPM Capital zullen wij in staat zijn om onze ambities voor groei op langere termijn te realiseren. De verzelfstandiging van deze nieuwe groep zal ons toelaten nog meer focus te leggen op innovatie. Door de automatisering van haar operationele structuur behoort BD tot de meest vernieuwende organisaties in Europa voor de distributie van folders, gratis pers, en productstalen. We zullen het aanbod aan onze klanten in de toekomst blijven optimaliseren en uitbreiden om zo de toegevoegde waarde voor en de dienstverlening aan onze klanten ook in de toekomst te verzekeren,” stelt Freddy De Slachmuylder, CEO van BD.

“De integratie van de Italiaanse huis-aan-huis activiteiten binnen de BD groep zal ons in staat stellen om de nieuwste evoluties in huis-aan-huis distributie, zowel inzake dienstenaanbod als inzake kwaliteitszorg, aan ons groeiend Italiaans cliënteel aan te bieden,” stelt Michele Liguori, Managing Director van RSM Italia SRL.
 

Boilerplate

Over Belgische Distributiedienst
Belgische Distributiedienst (www.beldi.be) is de marktleider in huis-aan-huis communicatie in de Belgische markt en staat in voor de verdeling van circa 100 miljoen folders, kranten en catalogi per week. Met bijna 50 jaar ervaring bereikt BD met een netwerk van bijna 3000 bezorgers alle 4,9 miljoen Belgische brievenbussen.

Over RSM Italia
RSM Italia SRL is marktleider in huis-aan-huis communicatie in de Italiaanse markt en staat in voor de distributie van meer dan 1 miljard folders, catalogi en productstalen. Met deze infrastructuur kunnen 24 miljoen brievenbussen worden bereikt.

Over NPM Capital
NPM Capital investeert vanuit Amsterdam en Brussel in middelgrote tot grote ondernemingen. NPM Capital is een toonaangevende financiële partner met meer dan 60 jaar ervaring in het financieren van buy-outs en het verstrekken van groeikapitaal in de Benelux. NPM Capital beheert een portefeuille van meer dan 25 participaties.

 

Deel dit bericht

Laatste nieuws