Amsterdam ,
31
maart
2014
|
11:58
Europe/Amsterdam

De essentie van leiderschap

De derde editie van het nieuwe Capital Magazine is uit. Met Capital nemen we u mee in de wereld van NPM. Dit nummer draait om het thema ‘leiderschap’. Het begrip leiderschap blijft in veel opzichten ongrijpbaar. Wat onderscheidt de manager van de leider? En met welke dilemma’s worstelt een moderne CEO? We vroegen het aan de CEO’s van vier NPM deelnemingen: HAK, Royaan, Vanderlande en Kramp.

Het selecteren van een goede leider is geen sinecure, we laten daarom commissarissen aan het woord over het vinden van de juiste leiderschapskwaliteiten. ‘Bij twijfel niet inhalen’, luidt het devies. En wat als je het leiderschap overlaat aan het personeel? Zelfsturende teams zijn in opkomst, zeker in de zorg. Maar werkt dit ook echt en onder welke voorwaarden?

Ook gaan we op bezoek bij Itay Talgam, dirigent en beroemd van zijn TEDx-talk ‘Lead like the great conductors’, die inmiddels door meer dan 1,5 miljoen mensen is bekeken. Bij dirigenten zie je verschillende leiderschapsstijlen terugkomen die elk een heel ander effect hebben op het orkest. Talgam vertelt over de ultieme leiderschapsuitdaging: harmonie creëren zonder een woord te spreken.

En verder …

Als langetermijninvesteerder kijken wij altijd met interesse naar verschillende markten. Dit keer duiken we in de wereld van de stripboeken. Van welke strips kunt u een toprendement verwachten? Ontdek het in deze Capital.

Boilerplate

Over NPM Capital
NPM Capital investeert vanuit Amsterdam en Brussel in middelgrote tot grote ondernemingen. NPM Capital is een toonaangevende financiële partner met meer dan 60 jaar ervaring in het financieren van buy-outs en het verstrekken van groeikapitaal in de Benelux. NPM Capital beheert een portefeuille van meer dan 25 participaties.

Deel dit bericht

Laatste nieuws