Amsterdam ,
17
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

All you can eat!

Deze editie van Capital Magazine is gewijd aan een onderwerp dat voor iedereen van belang is: het dreigend tekort aan grondstoffen. Als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de toenemende welvaart in de wereld wijzen diverse parameters in dezelfde richting: we zullen binnen enkele decennia worden geconfronteerd met metaal- en mineraalschaarste. Met als direct gevolg: meer volatiliteit en hogere prijzen – iets waar steeds meer ondernemingen op voorsorteren. Bijvoorbeeld door minder of andere materialen te gebruiken in producten, en meer te recyclen. Aart Roos van Auping laat in deze editie zien hoe zijn onderneming dat succesvol doet.

Gelukkig zijn er ook steeds meer bedrijven die werken aan nieuwe businessmodellen. Zij zien deze ontwikkelingen als een stimulans om producten te maken met minder schaarse materialen. Bernd Damme van House of Eléonore te presenteert bijvoorbeeld zijn lab-grown diamant, een goed voorbeeld van een slim alternatief voor een schaarse grondstof.

Verder in deze Capital: Marcel Driessen, medisch directeur van Orthopedium/Medinova, over operational excellence in de zorg. Dieseko-commissarissen Paul van Es, Wim van Aalst en Rutger Ruigrok over de kansen en risico’s van internationale expansie. En tot slot: Thijs Hendrix van Hendrix Genetics over de ambities van dit snelgroeiende familiebedrijf.

 
Boilerplate

Over NPM Capital
NPM Capital investeert vanuit Amsterdam en Brussel in middelgrote tot grote ondernemingen. NPM Capital is een toonaangevende financiële partner met meer dan 60 jaar ervaring in het financieren van buy-outs en het verstrekken van groeikapitaal in de Benelux. NPM Capital beheert een portefeuille van meer dan 25 participaties.

Deel dit bericht

Laatste nieuws