Almere,
11
januari
2013
|
17:30
Europe/Amsterdam

Paleiskwartier Elektrisch breidt verder uit

Elektrisch autodelen is in ’s-Hertogenbosch is populair.  HEVO, Helicon, Arcadis sluiten aan bij Paleiskwartier Elektrisch. Hierin delen bedrijven en organisaties in het Paleiskwartier een pool van elektrische auto's. Met de nieuwe deelnemers zijn er nu twaalf organisaties die meedoen.

De gemeente wil dit aantal onder de vlag van het Bossche Energieconvenant verder gaan uitbreiden.

Uitbreiding
In de zomer van 2011 is het project Paleiskwartier Elektrisch als innovatief project gestart. Na een periode van gewenning bij de gebruikers en het verbeteren van de autodeeltechniek, is het project nu volwassen. Wethouder Schouten is zeer verheugd dat het project zich uitbreidt én dat de gemeente zelf meedoet. Ambtenaren die werken bij Werkplein Entreon gaan gebruikmaken van de elektrische autopool.

Paleiskwartier Elektrisch is een duurzaam en innovatief project:
• de auto’s worden opgeladen met groene stroom, daardoor is er minder CO2-uitstoot;
• elektrisch rijden is stil en schoon;
• het delen van auto's bespaart ruimte;
• de monitoring van het project wordt uitgevoerd door studenten van HAS Den Bosch en Avans.

De aanbodzijde van het project bestaat uit de serviceprovider (Mobility Mixx), voertuigleveranciers (Prolease) en uit de gemeente 's-Hertogenbosch, die voor realisatie van laadinfrastructuur zorgt. De vraagzijde bestaat uit bedrijven en instanties (Brabant Water, Koning Willem 1 college, Tribal, Rechtbank, HAS, Avans en wordt nu uitgebreid met  HEVO, Helicon en Arcadis

[Einde bericht]

Boilerplate

Mobility Mixx ondersteunt al meer dan tien jaar grotere ondernemingen en (semi-)overheden bij het zo efficiënt mogelijk afhandelen van zakelijke reizen door werknemers. Daartoe biedt Mobility Mixx een breed pakket aan eigentijdse middelen zoals een zakelijke OV-chipkaart, zakelijke deelauto’s en persoonlijke mobiliteitsbudgetten, met daarbij deskundig advies. Het Mobility Mixx-systeem verwerkt op jaarbasis meer dan 50 miljoen zakelijke kilometers van enkele tienduizenden werknemers van bedrijven en overheden als Albert Heijn, Delta Lloyd, Nuon, het ministerie van I&M, RDW, Rijkswaterstaat en een twintigtal provincies en gemeenten. Mobility Mixx maakt een eind aan alle losse declaraties en geeft werkgevers inzicht in het reisgedrag van werknemers en de kosten daarvan.

Voor meer informatie kijkt u op: www.mobilitymixx.nl

Deel deze release

Laatste nieuws