Amsterdam,
01
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Kampong speelt in nieuwe shirts van The Hunger Project

Aftrap speciale actieweek voor Internationale Vrouwendag

Vanaf zondag 3 maart spelen Heren-1 en Dames-1 van tophockeyclub Kampong in gloednieuwe shirts van The Hunger Project (THP). Kampong is de eerste Nederlandse hockeyclub die - net als Feyenoord en FC Barcelona - speelt in een shirt van een non-profitorganisatie. De eerste wedstrijd van Dames-1 in de nieuwe shirts vormt het startschot van een speciale ‘Ladies First’ actieweek, waarbij The Hunger Project aandacht vraagt voor vrouwen in India en Afrika.

Het Heren-1 team van Kampong debuteert zondag in het nieuwe shirt tegen Amsterdam. Ter ere van de Ladies First week - die plaatsvindt van 3 tot en met 8 maart - geven zij zondag een speciaal eerbetoon aan hun vrouwelijke collega’s en de vrouwelijke supporters. Kampong en The Hunger Project nodigen bezoekers van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en de teams daarna aan te moedigen bij de eerste wedstrijd van het jaar.

Kampong besloot eind 2012 om The Hunger Project een plek op het wedstrijdtenue te geven. De club wil het maatschappelijk verantwoord sporten omarmen en laten zien dat er meer bestaat dan hockey alleen. Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project, is ontzettend blij met de steun vanuit Kampong. “Het is een unicum dat een sportclub kiest voor een maatschappelijk doel. En zo een belangrijke bijdrage levert aan een hongervrij Afrika.”

Ladies First week
Tijdens de Ladies First week - waarin meerdere benefietacties worden georganiseerd - staat de The Hunger Project stil bij de belangrijke positie die de vrouw inneemt bij de ontwikkeling van een land.
“70% van de Afrikaanse boeren is vrouw. Zij zijn verantwoordelijk voor 80% van de Afrikaanse voedselproductie,”aldus Bruning. “De voedselproductie kan 20 tot 30% stijgen als vrouwen dezelfde kansen krijgen als mannen - waardoor 150 miljoen mensen een hongervrij bestaan kunnen krijgen. Om hen te stimuleren organiseren we deze week.”

Smart economics
Volgens minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is investeren in vrouwen smart economics. “Met onze inzet zorgen we ervoor dat vrouwen grond mogen bezitten en dat ze toegang krijgen tot financiële diensten, kennis en technologie. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar:  een fors grotere oogst, meer voedselzekerheid en minder honger.”

[einde bericht]