Amsterdam,
23
september
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Hockeyclub Kampong treedt in voetsporen sponsorbeleid Barcelona

The Hunger Project nieuwe shirtsponsor van Heren en Dames 1

Komend seizoen zullen Heren en Dames 1 van hockeyclub Kampong op hun shirt het logo dragen van The Hunger Project. Beide partijen tekenden daartoe woensdag 19 september 2012 een meerjarige overeenkomst. The Hunger Project werkt als internationaal opererende nonprofitorganisatie in meer dan 12 landen, waaronder het West-Afrikaanse Benin, structureel aan het beëindigen van chronische honger. Kampong volgt met de sponsorkeuze voetbalclub Barcelona dat al jaren zonder vergoeding kiest voor Unicef als shirtsponsor.

Rick Volkers, oud-hockeyinternational en manager van Kampong Heren 1 ziet een logisch verband tussen topsport en The Hunger Project (THP). “Ik ben zelf al langere tijd betrokken bij The Hunger Project via de Kataklé groep die het land Benin heeft omarmd. Onze visie op tophockey en hoe je dat bereikt sluit goed aan op de basisprincipes van THP, vandaar dat het zo goed past. Kampong wil als club het maatschappelijk verantwoord sporten omarmen en daarin een platform zijn. Tegelijkertijd willen we onze topspelers maatschappelijk begeleiden en laten zien dat er meer dan hockey is in de wereld.”

Ook de spelers van Kampong zijn razend enthousiast. Sander de Wijn, tevens hockeyinternational en Olympisch medaillewinnaar: “Bij The Hunger Project nemen mensen hun ontwikkeling in eigen hand. Bij tophockey is dat niet anders. Samen werken naar een doel, het realiseren van een droom en energie bij elkaar losmaken – daar zit een logische verbinding.”

Naast het plaatsen van het logo op de shirts, kijken Kampong en The Hunger Project samen hoe onder aanvoering van de topspelers de hele club in alle gelederen betrokken kan worden bij het werk van The Hunger Project in Benin. Kampong voorzitter Kees Roovers voegt daaraan toe: “We hebben 5000 leden en 3000 hockeyers. Een geweldig arsenaal om aan fondsenwerving en bekendheid van The Hunger Project te werken. We willen beide kampioen worden”.

Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project, is ontzettend blij met deze steun vanuit Kampong. “Het is een unicum dat een sportclub niet kiest voor het grote geld, maar juist voor een prachtig maatschappelijk doel. En zo een belangrijke bijdrage levert aan een hongervrij Afrika.”

[Einde bericht]

Deel dit bericht

Laatste nieuws