Utrecht,
30
november
2011
|
10:02
Europe/Amsterdam

Bedrijfsleven haalt fors bedrag op met lunchactie voor The Hunger Project

Landelijke actie ‘Eten tegen honger’ groot succes

Afgelopen maand namen duizenden werknemers deel aan de actie ‘Eten tegen Honger’. Bezoekers van deelnemende bedrijfsrestaurants konden in oktober letterlijk eten tegen de honger door 50 cent extra te betalen voor hun lunch, daarnaast was er een landelijke sms-actie die tot eind november doorliep. De actie werd georganiseerd door drie van de grootste cateraars van Nederland: Eurest, Albron en Vitam-Sorbon, tientallen grote bedrijven en The Hunger Project. De landelijke actie bracht, na een aanvulling van Stichting Wilde Ganzen, maar liefst ruim 21 duizend euro op.

Het personeel in de deelnemende bedrijfsrestaurants deed mee met de actie, die werd georganiseerd in het kader van de Wereldvoedseldag 2011. Werknemers van onder meer Independer.nl, Kramp, Dujardin Foods, Nauta Dutilh en Konica Minolta aten en sms’ten mee tegen de honger. Het ingezamelde geld gaat naar The Hunger Project in het West-Afrikaanse land Benin. Grote motor achter het werk van The Hunger Project in Benin is de Kataklé ondernemersgroep, die vorig jaar onder leiding van investeerder Carel van Bemmelen (o.m. Hak, Van Dobben en Kwekkeboom) een plan presenteerde om de honger de wereld uit te helpen.

De Kataklé investeerdersgroep heeft de ambitie om in tien jaar tijd ten minste tien procent van de plattelandsbevolking in Benin duurzaam hongervrij te maken door te focussen op ondernemerschap en zelfredzaamheid. Sinds 2008 investeert de Kataklé-groep structureel in het werk van The Hunger Project Benin. Er wordt gericht gewerkt aan het opschalen van het programma, om zo meer mensen de kans te geven zelf al ondernemend een beter bestaan op te bouwen.

Boerinnen in Benin
The Hunger Project Nederland is onderdeel van een internationale non-profitorganisatie die in tal van landen actief werkt aan het beëindigen van chronische honger in de wereld. Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project over het resultaat: “Ik vind het geweldig dat er zoveel geld is binnengehaald voor Benin. Voor dit bedrag kunnen we daar zevenduizend boerinnen en boeren trainen, zodat zij zelf definitief een einde kunnen maken aan hun eigen honger. Ik wil via deze weg dan ook iedereen bedanken voor zijn inzet.”

Voor 3 euro traint The Hunger Project al een jaar lang een boerin in Benin, onder andere in verbeterde landbouwtechnieken en oogstverwerking, gezondheidszorg, leiderschap, microfinanciering of ondernemerschap. Door de trainingen kunnen deze boerinnen hun opbrengst en inkomsten vergroten. Zodat zij zelfredzaam worden en zelf een einde aan hun honger kunnen maken.

Kijk voor meer informatie op www.etentegenhonger.nl of www.thehungerproject.nl
 

Deel deze release

Laatste nieuws