Amsterdam,
21
februari
2013
|
10:52
Europe/Amsterdam

Sketch me live: Karikaturist schetst live passanten op Samsung GALAXY Note II

Samsung+-+Sketch+me+live

Samsung heeft op 20 februari de eerste interactieve abri met live videofeed van Nederland in gebruik genomen op het Rembrandtplein in Amsterdam. Toevallige voorbijgangers die voor de abri stilstaan, komen op het digitale scherm oog in oog te staan met een kunstenares. Zij tekent live een karikatuur op de Samsung GALAXY Note II. Het resultaat kan de voorbijganger direct zien op de abri. Kortom: Sketch me live!

Primeur
De interactieve abri van JCDecaux is de eerste abri van Nederland die is uitgerust met een live videofeed, digitaal scherm en een camera die op de straat is gericht. Zodra een willekeurige voorbijganger - een toerist, student, zakenman of ras-Amsterdammer – langs de abri loopt, staat hij oog in oog met een kunstenares. De creatieveling is live op het abri-scherm te zien met de Samsung GALAXY Note II in haar hand. De kunstenaar maakt razendsnel met haar S-Pen een originele karikatuur van de voorbijganger. Zodra het portret klaar is, laat de kunstenaar het resultaat op de abri zien, zodat alle andere mensen op het Rembrandtplein kunnen meegenieten. Alle karikaturen worden daarnaast gepost op een speciale tab op de Samsung Mobile NL Facebook-pagina en op de website www.sketchme.nu.

Live schetsen op de Samsung GALAXY Note II
De interactieve abri maakt deel uit van de ‘Samsung GALAXY Note II: Sketch me live’-campagne. De abri op het Rembrandtplein wordt vanaf 20 tot en met 26 februari ‘bemand’ door een kunstenares Het doel van de campagne is om de creatieve mogelijkheden van de GALAXY Note II te laten zien aan het grote publiek. Het ‘doek’ waarop de kunstenaar haar karikaturen tekent, is het HD Super AMOLED Plus scherm (5,5 inch) van de GALAXY Note II. Door de S-Pen lijkt het alsof zij met een gewone pen en papier aan het werk is. Toch heeft zij met de GALAXY Note II veel meer grafische mogelijkheden. En dankzij de snelle quad-core processor kan ze supersnel het ene na het andere creatieve portret in de abri laten zien.

[Einde bericht]

Boilerplate

JCDecaux maakt werk van verschillende vormen van (reclamedragend) stadsmeubilair. Niet in het wilde weg, maar zo dat de mensen in de steden er gemak van hebben. JCDecaux is wereldmarktleider op het gebied van stadsmeubilair.

In Nederland is JCDecaux vertegenwoordigd in ruim 50 steden en toonaangevend in het straatbeeld met kwalitatief hoogwaardige objecten. Als onderdeel van een internationaal bedrijf beschikt JCDecaux Nederland BV over een brede expertise. Toonaangevende architecten en ontwerpers als Sir Norman Foster en Philippe Starck zijn betrokken bij de ontwikkeling van hetstadsmeubilair. En al dat eigentijdse stadsmeubilair ontwikkelt, installeert, repareert en onderhoudt JCDecaux met zijn eigen medewerkers.

Laatste nieuws

Deel dit bericht