Amsterdam,
24
juni
2015
|
14:43
Europe/Amsterdam

JCDecaux ontvangt prijs voor de uitrol van Small Cells

JCDecaux SA krijgt internationale erkenning voor zijn bijdrage in de ontwikkeling van slimme en met internet verbonden steden.

JCDecaux SA (Euronext Parijs: DEC), wereldwijd marktleider in Buitenreclame en stadsmeubilair, heeft voor zijn Small Cell-project internationale erkenning gekregen op de Small Cell World Summit in Londen. Het betreft een prijs in de categorie 'Small Cell Technology and deployment enablers'.

De jury looft JCDecaux voor zijn vermogen om slimme en esthetische oplossingen te ontwikkelen voor de integratie van Small Cells in een stedelijke omgeving, terwijl het de betrokkenheid van steden en lokale partijen faciliteert. Ook prees zij het feit dat JCDecaux diverse technische samenwerkingen heeft geïnitieerd en partijen heeft samengebracht om met internet verbonden straatmeubilair te ontwikkelen. Zo werkt JCDecaux sinds 2014 samen met onder meer Alcatel-Lucent en Huawei. 

In 2014 besloot de JCDecaux Groep om JCDecaux Nederland in Amsterdam te laten experimenteren met Small Cells. Dit zijn zenders die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk en de prestaties van het 4G-netwerk in de stad verbeteren, om zo aan de groeiende vraag naar data te voldoen. De unieke spreiding en dichtheid van Abri's in stadscentra maakt ze uiterst geschikt voor de uitrol van deze zenders. 

Joris Duindam, Strategic Development Manager JCDecaux Nederland: "Ik ben er trots op dat de JCDecaux Groep, en JCDecaux Nederland in het bijzonder, internationaal erkenning krijgt voor het geslaagde Small Cells-project. Dit vormt een stimulans voor de verdere ontwikkeling en de internationale uitrol van Small Cells. Met de ingebruikname van 200 Small Cells in Amsterdam heeft de dekking van het netwerk van Vodafone een boost gekregen; iets waarvan de klanten van Vodafone veel profijt ondervinden. Daarnaast is het glasvezelnetwerk in Amsterdam sterk uitgebreid en gaan we onze Abri's ook benutten voor allerlei andere interactieve diensten die de leefbaarheid van de stad vergroten."