Amsterdam,
14
september
2015
|
11:15
Europe/Amsterdam

FOX trapt 2e seizoen van Empire af met gouden tram bij JCDecaux

Gouden Tram vervangt op Prinsjesdag Gouden Koets!

Weer of geen weer: de koning kan op Prinsjesdag gewoon rijden in een gouden voertuig. Voor het 2e seizoen van de serie Empire pakt FOX namelijk uit met een blingbling-tram.

In Amsterdam rijdt momenteel een 30 meter lang alternatief voor de Gouden Koets door de straten: een gouden tram. Omdat de koning en de koningin morgen op Prinsjesdag vanwege het verwachte onstuimige weer mogelijk geen plaats kunnen nemen in de echte Gouden Koets, hebben televisiezender FOX en JCDecaux gezorgd voor vervangend vervoer. De ceremonie kan voor de gelegenheid bovendien worden verplaatst naar het Paleis op de Dam. De Gouden Tram doet in dat geval het Damrak aan.

De Gouden Tram fungeert tegelijkertijd als startschot voor het tweede seizoen van de serie Empire. FOX kondigt de komst van de populaire serie aan met deze opvallende Total View Tram bij JCDecaux. Het 30 meter lange voertuig toont hoofdrolspelers Terrence Howard (Lucious Lyon) en Taraji P. Henson (Cookie) tegen een uit het straatbeeld knallende gouden achtergrond, die de bling bling uit de serie belichaamt.

De dramaserie – rond de interne familiestrijd over de erfenis van een hiphopimperium dat miljarden waard is – is vanaf 29 september elke dinsdag te zien om 22.00 uur.

Empire is bovendien voor iedereen te zien; FOX is namelijk vrij te ontvangen via Ziggo en KPN. De Empire-tram is het resultaat van een samenwerking tussen FOX en JCDecaux en rijdt tot en met 4 oktober.