Amsterdam,
31
januari
2013
|
14:36
Europe/Amsterdam

Discovery Channel zendt ‘Big Bang’ uit

Zender brengt vervangingsproces stadsmeubilair Amsterdam in beeld

Discovery Channel heeft de complexe vervangingsoperatie van het stadsmeubilair in Amsterdam vastgelegd. Begin 2013 worden bijna tweeduizend Abri’s en informatiepanelen (Mupi’s®) vervangen door nieuwe exemplaren. Discovery Channel geeft vanaf eind januari in een tweedelige documentaireserie (operatie ‘Big Bang’) een unieke inkijk in de enorme logistieke operatie die zich momenteel in de Amsterdamse straten afspeelt.

Na het winnen van een aanbesteding vervangt buitenreclame-exploitant JCDecaux in rap tempo alle 1500 Abri’s en 450 Mupi’s® in de hoofdstad door betere, energiezuinigere modellen. Een uitdagende operatie, omdat Amsterdam de hoogste dichtheid aan OV-haltes ter wereld kent. Daarnaast beperkt de infrastructuur van de hoofdstad met haar smalle straten, grachten en bruggetjes de bewegingsvrijheid.

Vooral het vervangen van tramhaltes brengt complicaties met zich mee. Het verkeer op de trambaan mag namelijk niet gestremd worden en de hoogspanningskabels en tuidraden mogen alleen ’s nachts worden afgekoppeld van het elektriciteitsnet. JCDecaux is dan ook al twee jaar bezig met de voorbereidingen en het opslaan van nieuw meubilair. Voor de televisieserie heeft Discovery Channel het hele proces in beeld gebracht: van het ontwerp van de Abri’s tot de productie, de planning en de vervanging zelf.

Achter de schermen
Met behulp van tientallen teams die dag en nacht in touw zijn, lukt het JCDecaux begin januari om alle 450 Mupi’s® te plaatsen en ook 35 Abri’s per dag te vervangen. René Witzel, algemeen directeur van JCDecaux Nederland licht toe: “Het eerste meubilair is in recordtempo geplaatst. Na een kort vorstverlet gaan we nu weer met man en macht aan de slag om het stadsmeubilair zo snel en efficiënt mogelijk te vervangen. Discovery Channel biedt de kijker nu een unieke blik achter de schermen van deze complexe, logistieke operatie.”

De mini-documentaires zijn nog enkele weken te zien op Discovery Channel. De mini-documentaires zijn nog enkele weken te zien op Discovery Channel. Dit weekend wordt de serie op de volgende momenten uitgezonden:
Vrijdag 1 februari:  om 07:16, 11:05, 14:00, 15:16, en 19:01 uur
Zaterdag 2 februari:  om 07:14, 11:03, 15:12, 19:02 en 24:57 uur
Zondag 3 februari:  om 08:02, 09:21, 13:20, 15:39 en 22:58 uur

De films (in korte en uitgebreide versie) en achtergrondinformatie over de operatie zijn daarnaast te vinden op yourdiscovery.com.

[Einde bericht]

Boilerplate

JCDecaux maakt werk van verschillende vormen van (reclamedragend) stadsmeubilair. Niet in het wilde weg, maar zo dat de mensen in de steden er gemak van hebben. JCDecaux is wereldmarktleider op het gebied van stadsmeubilair.
In Nederland is JCDecaux vertegenwoordigd in ruim 50 steden en toonaangevend in het straatbeeld met kwalitatief hoogwaardige objecten. Als onderdeel van een internationaal bedrijf beschikt JCDecaux Nederland BV over een brede expertise. Toonaangevende architecten en ontwerpers als Sir Norman Foster en Philippe Starck zijn betrokken bij de ontwikkeling van hetstadsmeubilair. En al dat eigentijdse stadsmeubilair ontwikkelt, installeert, repareert en onderhoudt JCDecaux met zijn eigen medewerkers.

Deel dit bericht

Laatste nieuws