Apeldoorn,
12
oktober
2016
|
13:52
Europe/Amsterdam

e-Traction aandeelhouder Tanhas tekent overeenkomst voor miljoeneninvesteringen in aanwezigheid van Minister Schultz

Wij kunnen onze leidende technologie nu eindelijk gaan opschalen naar serieproductie en andere toepassingen dan alleen stadsbussen. Dit is een prachtige win-win voor onze beide landen
Peter de Neef, ceo e-Traction

Apeldoorn, 12 oktober 2016 – Tanhas Group heeft de expansie die zij de komende jaren voor ogen heeft met e-Traction, producent van elektrische aandrijflijnen, in China bekrachtigd in aanwezigheid van Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Tanhas, sinds september 2016 de nieuwe aandeelhouder van e-Traction, gaat miljoenen investeren om onder meer de elektrische aandrijflijnen van het bedrijf in serie te gaan produceren in een fabriek in de provincie Hubei met een capaciteit van 20.000 aandrijflijnen per jaar.

Peter de Neef, CEO van e-Traction, tekende samen met Frank Lv, bestuursvoorzitter van Tanhas Group, de overeenkomst. “We zijn verguld dat Minister Schultz getuige wilde zijn van dit bijzondere moment. Wij hebben China nodig omdat de Chinese markt tien keer groter is dan die in Europa en goed is voor 80% van de wereld marktvraag. China heeft op haar beurt onze kennis en ervaring nodig die we in Apeldoorn zullen blijven ontwikkelen. Wij kunnen onze leidende technologie nu eindelijk gaan opschalen naar serieproductie en andere toepassingen dan alleen stadsbussen. Dit is een prachtige win-win voor onze beide landen”, aldus De Neef.

Nederland behoudt zijn prominente rol in de expansie. Apeldoorn zal met een internationaal bemand Innovatie en R&D center het pompende hart blijven van alle technologische ontwikkelingen, software-integratie, technische verkoopsupport en zelfs bijdragen aan ontwikkelingen voor diverse onderdelen van de Tanhas Group zelf. Daarnaast financiert de nieuwe eigenaar een Innovation Centre in een Automotive business park nabij Shanghai waar e-Traction klantspecifieke toepassingen gaat ontwikkelen.

Lees ook het bericht van 22-09-2016: Chinese fabrikant van auto-onderdelen koopt Apeldoornsee-Traction.