Hensbroek,
22
oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dekker Chrysanten viert 50-jarig bestaan met Open Dag

Dekker Chrysanten uit Hensbroek (NH), actief op het gebied van veredeling en vermeerdering van chrysantenstekken, bestaat dit jaar een halve eeuw. Reden voor de onderneming om een open dag te organiseren. Op zaterdag 27 oktober van 10.00 tot 16.00 uur is vrijwel het gehele bedrijf open voor geïnteresseerden. Dekker Chrysanten verwacht zo’n 3000 bezoekers.

Bezoekers kunnen het gehele productieproces aanschouwen. De afdeling veredeling toont door middel van een speciale presentatie hoe nieuwe chrysantenrassen worden ontwikkeld. Maar ook de opbouw van de moederplanten voor vermeerdering in het buitenland en het steken en bewortelen van de stekken kan met eigen ogen worden bekeken. Daarnaast is er aandacht voor de logistiek en het transport naar de klant. Zeer de moeite waard is een bezoek aan het eigen bloemenproductiebedrijf van Dekker Chrysanten, waar de chrysantenrassen van Dekker worden geteeld en geoogst.

Bedrijfsfilm
Iedere bezoeker krijgt bij aankomst een plattegrond en kan zijn eigen route bepalen. Medewerkers van Dekker Chrysanten staan klaar om tekst en uitleg te geven. Daarnaast zijn er overal posters opgehangen met een toelichting op de processen. De nieuwe bedrijfsfilm wordt getoond die een goed en overzichtelijk beeld van de activiteiten van de onderneming geeft.

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, waaronder een springkussen en de mogelijkheid om geschminkt te worden. Ook staat er een ijscokar op het terrein. Voor de volwassenen is er gratis koffie en thee. Uiteraard zijn er deze dag ook chrysantenboeketten te koop, samengesteld door Dekker’s vaste huisbloemist Conny Klaver van CK Bloemen in Avenhorn.

Ruimte voor toeleveranciers
Dekker Chrysanten biedt tevens 15 toeleveranciers ruimte voor een stand om hun bedrijf te promoten. Deze ondernemingen zijn onder meer actief op het terrein van kassenbouw, elektrotechniek, machinebouw en biologische bestrijding.

[Einde bericht]

Boilerplate

Dekker Chrysanten is met bijna 430.000 m² kasoppervlak één van de grootste chrysantenvermeerderaars ter wereld. Rassenveredeling, productinnovatie en internationale expansie zijn de fundamenten onder het succes van de afgelopen jaren. De groep bezit eigen productiefaciliteiten in Hensbroek, Tanzania en Bolivia, en is niet alleen in Nederland, maar ook in diverse buitenlandse afzetregio’s actief. Dekker Chrysanten heeft verkoopkantoren in Nederland, Zuid Afrika, Brazilië en Colombia.

Deel dit bericht

Laatste nieuws