Hensbroek,
17
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Noord-Hollands bedrijf is rode loper voor exportkansen Nederlandse bedrijfsleven

Dekker Chrysanten in innovatie-etalage van Zuid-Afrikaanse tuinbouwsector

Het bezoek aan de vestiging van het Noord-Hollandse Dekker Chrysanten in Brits (Zuid-Afrika) maandag 16 april wordt gezien als een van de hoogtepunten van een Nederlandse handelsdelegatie die deze week een bezoek brengt aan Zuid-Afrika. Staatsecretaris Bleeker begeleidt  de zesdaagse tuinbouwmissie vanuit het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Zo’n twintig Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de tuinbouwsector verdiepen zich op dit moment in de mogelijkheden die Zuid-Afrika als afzetmarkt te bieden heeft.

Het bezoek aan het aan Dekker Chrysanten gelieerde bedrijf Berg en Dal is opgenomen in het drukke reisschema omdat dit ultramoderne bedrijf model staat voor de vernieuwing van de tuinbouwsector in Zuid-Afrika, aldus Wilson Mngwambe, Policy Officer for Agriculture, Nature and Food Quality van de Nederlandse Ambassade in Pretoria.

“We zien Dekker Chrysanten met Berg en Dal als een voorbeeldbedrijf op het gebied van kassenteelt dat goed toont welke mogelijkheden en kansen er voor de tuinbouwsector zijn in dit land”, aldus Mngwambe. Horticultuur en agricultuur zijn volgens hem twee van de acht topsectoren die door de Nederlandse regering zijn aangewezen als belangrijke groeimarkten wereldwijd.

Dekker Chrysanten, sinds 2007 actief in het land, verkoopt jaarlijks zo’n 30 miljoen stekken in Zuid-Afrika. Directeur Hans Durieux zegt ‘vereerd’ te zijn met het bezoek van de Nederlandse delegatie en de voorbeeldrol die het mag spelen voor de Nederlandse exportkansen ter plaatse.

De handelsreis wordt in opdracht van NL EVD Internationaal georganiseerd door de Kamer van Koophandel Den Haag, Greenport Holland International, het Ministerie van EL&I en de Landbouwraad in Pretoria, Zuid-Afrika.

[Einde bericht]

Boilerplate

Dekker Chrysanten is met bijna 430.000 m² kasoppervlak één van de grootste chrysantenvermeerderaars ter wereld. Rassenveredeling, productinnovatie en internationale expansie zijn de fundamenten onder het succes van de afgelopen jaren. De groep bezit eigen productiefaciliteiten in Hensbroek, Tanzania en Bolivia, en is niet alleen in Nederland, maar ook in diverse buitenlandse afzetregio’s actief. Dekker Chrysanten heeft verkoopkantoren in Nederland, Zuid Afrika, Brazilië en Colombia.

Deel dit bericht

Laatste nieuws