Arnhem,
07
november
2016
|
15:04
Europe/Amsterdam

CROP en TjakkesRiethorstNijssen voegen organisaties in Arnhem samen

accountants en belastingadviseurs slaan handen ineen

De accountants- en belastingadvieskantoren TjakkesRiethorstNijssen (Arnhem, Zeist) en CROP (Arnhem) zijn voornemens per 1 januari 2017 hun activiteiten te bundelen. Hiermee ontstaat in de regio Arnhem een kantoor met meer dan 60 medewerkers. De nieuwe organisatie zal onder de naam CROP registeraccountants en CROP belastingadviseurs verder gaan en integraal deel uitmaken van de landelijke CROP organisatie met vijf kantoren in Midden-Nederland en ca. 230 medewerkers.

TjakkesRiethorstNijssen is op dit moment een advieskantoor met circa 30 medewerkers, met kantoren in Arnhem en Zeist, en onder meer sterk vertegenwoordigd in specifieke branches zoals de reiswereld en de medische sector. CROP is een middelgroot advieskantoor met vijf vestigingen in Midden-Nederland en ongeveer 200 medewerkers. De dienstverlening van CROP richt zich met name op de middelgrote tot grotere MKB-bedrijven en non-profit organisaties.

De samenwerking tussen de beide partijen is een logische stap, zo laten beide organisaties weten. De markt vraagt op diverse terreinen steeds verdergaande specialisaties en branche-expertise. Schaalvergroting is tegen dat decor belangrijk om kwaliteit te kunnen blijven bieden, te innoveren en permanent te blijven voldoen aan immer veranderende wet- en regelgeving. “Onze klantenportefeuilles sluiten erg mooi op elkaar aan en wat betreft medewerkers, kennis en vaardigheden zijn we complementair. Door samen te gaan bieden we ook betere en interessantere ontwikkelmogelijkheden voor bestaande en nieuwe medewerkers en kunnen we makkelijker bijblijven op het gebied van automatisering,” aldus Marcel Caubo, partner bij CROP registeraccountants. “Straks kunnen we bijvoorbeeld ook met een groter team van specialisten de branchefocus zoals TjakkesRiethorstNijssen die nu heeft uitbouwen en verdiepen.”

“We kennen elkaar goed omdat we al jaren in hetzelfde kantoorgebouw in Arnhem zijn gevestigd. Daarnaast delen we dezelfde klantgerichtheid”, zo stelt Leon Tjakkes, partner bij TjakkesRiethorstNijssen. “Je kunt als advieskantoor zelf alle specialisten in huis halen, maar goede medewerkers zijn niet gemakkelijk te vinden. Samengaan met en aansluiting vinden bij een goede partij zoals CROP, die klanttevredenheid net als wij hoog in het vaandel heeft staan en daarnaast beschikt over verschillende specialismen, was uiteindelijk voor ons een voor de hand liggende optie. We zijn twee organisaties met de kwaliteit en deskundigheid

van een groot kantoor en tegelijkertijd de flexibiliteit en persoonlijke aandacht voor klanten die bij een kleiner kantoor passen.”

Met de samenvoeging van de twee vestigingen in Arnhem komt het totaal aantal medewerkers uit op ruim 60 en komen alle specialisten onder één dak te zitten. Caubo: “Vanwege het feit dat we toch al op hetzelfde adres in Arnhem gevestigd zijn wordt de feitelijke integratie naar verwachting vrij eenvoudig. We gaan de werkplekken herindelen en onze specialismen integreren met als doel onze gezamenlijke klanten nog beter te bedienen en onze marktpositie met Arnhem als thuisbasis uit te bouwen. De integratie zal naar verwachting snel en efficiënt kunnen verlopen want ook onze bedrijfsculturen komen sterk overeen.”