Nieuwegein,
13
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

PERSCOMMUNIQUE

Sabrina+Starke

Naast bijzondere interviews bleek afgelopen weekend op het North Sea Jazz festival de bol.com studio de ontmoetingsplek tussen jong en oud jazztalent. Zo kwamen gisteravond R&B legende Raphael Saadiq en de zangeres Sabrina Starke langs in de studio van de mediawinkel. Tijdens een exclusief interview van Howard Komproe met Saadiq gaf de artiest aan zeer onder de indruk te zijn van het jonge Nederlandse talent Starke en in de nabije toekomst graag met haar samen te willen werken. Saadiq is bekend als veelgevraagd producer van grote namen zoals D'Angelo, Erykah Badu en de Engelse zangeres Joss Stone.

Interviewer Michael Barzilay confronteerde Sabrina Starke tijdens haar interview in de bol.com studio met de geuite wens van Saadiq. Haar reactie bevestigd dat er wat moois aan zit te komen tussen deze twee artiesten. Starke gaf aan dat het ongelooflijk is wat haar nu allemaal overkomt sinds de lancering van haar debuutalbum ‘Yellow Brick Road’.

Tijdens het afgelopen North Sea Jazz weekend ontving bol.com in hun eigen jazzstudio op het festivalterrein grote wereldsterren - onder wie Erykah Badu en Adele - voor interviews. Maar ook Nederlandse artiesten als Wouter Hamel, Kyteman en Wicked Jazz Sounds kwamen langs voor een exclusief interview.

Videomateriaal van de interviews met Raphael Saadiq en Sabrina Starke stellen wij rechtenvrij ter beschikking voor publicatie dan wel ter informatie voor uw eigen nieuwsvoorziening. Het beeldmateriaal is te downloaden via de speciale bol.com/NSJ ftp-server:

Host: ftp.mplus.net

Username: bolnsj2009

Password: Bu748Hdz4843

Via de website http://www.bol.com/nl/m/muziek/mini-music-nsj2009/index.html zijn de registraties eveneens terug te kijken. Als bijlage sturen we beeldmateriaal van de betrokken artiesten mee.

Sabrina Starke (NL)

Is het jazz, R&B, nu soul of wie weet wel folk of een breekbare singer/songwriter? Het antwoord luidt dan: nee, of toch ook ja, het is Sabrina Starke. Ze is inderdaad al die dingen tegelijk. Vooral in het begin ging het van Billie Holiday langs Tracy Chapman tot Randy Crawford en weer terug. Om haar in een duidelijke muzikale hoek te plaatsen is niet eenvoudig, maar dat geeft aan dat het hier om een uniek en veelzijdig talent gaat

Sabrina Starke begon haar carriere als zangeres van een reggae band. Daarna verkoos zij om als solo artiest vanuit de song en gewapend met een akoestische gitaar het publiek te trakteren op eerlijke songs. De authenticiteit van de zangstem was een zeer opvallend gegeven. Vanuit de backbeat gedreven reggae ontwikkelde zij een laidback-achtige zangstijl met een geheel eigen timing.

De zangeres timmert inmiddels hard aan de weg, in binnen- en buitenland. In 2008 ze de Edison Award voor beste Nederlandse nieuwkomer. Starke heeft net haar eerste album uitgebracht en nog wel op het label Blue Note: Yellow Brick Road. Ze zal de inhoud van dat album op North Sea Jazz uitgebreid presenteren. Bol.com verkocht tot op heden al duizenden exemplaren van haar debuutalbum.

(bron: www.bol.com)

Raphael Saadiq (US)Raphael Saadiq is zo'n artiest die alles kan. Zingen, musiceren, componeren en produceren. Dat doet hij dan ook al sinds zijn 15e toen hij ging bassen in een schoolband. Zijn doorbraak beleefde Saadiq met de groep Tony! Toni! Toné!. In deze rhythm & blues formatie was Saadiq de leadzanger en bassist. In de jaren 90 ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd producer voor sterren zoals soulzanger D'Angelo, The Roots en Erykah Badu. Ook produceerde hij het laatste album van de Engelse zangeres Joss Stone. Als solist timmert hij alweer een poosje aan de weg. Zijn laatste album The Way I See It laat vooral traditionele R&B horen en daarmee lift hij mee op de heropleving van de retro-soul. Het leverde de Amerikaan volledig terecht een Grammy-nominatie op. Maar Saadiq is niet alleen op cd een smaakmaker. Live is hij een entertainer van groot formaat.

(bron: www.northseajazz.com)