Nieuwegein,
21
mei
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bol.com start virtuele WK-polonaise naar Zuid-Afrika

Recordpoging langste virtuele feeststoet

Bol.com+start+virtuele+wk-polonaise+naar+Zuid-Afrika

Bol.com start vandaag zijn recordpoging om de langste, virtuele polonaise ter wereld te maken. De online mediawinkel neemt deelnemers online mee in een lange sliert van feestende mensen. Het vertrekpunt is Nederland en natuurlijk eindigt de tocht in Zuid-Afrika op 11 juni als het WK begint.

Het record van de langste fysieke polonaise staat momenteel op 3.378 mensen en de langstdurende polonaise duurde welgeteld 33 minuten. Bol.com gaat daar virtueel overheen met een polonaise die 23 dagen duurt, zich over 10.000 km uitstrekt en waar duizenden mensen mee kunnen lopen. Bol.com hoopt zelf op zo’n 10.000 deelnemers. Voor zover bekend, is er nog geen enkele partij die eerder een dergelijke poging heeft ondernomen.

Meelopen in de virtuele WK polonaise is eenvoudig. Deelnemers uploaden hun foto, dossen zich virtueel uit in een WK-outfit en gaan op weg. Via Twitter, Facebook en Hyves kunnen ze hun vrienden op de hoogte houden van hun vorderingen in de WK polonaise.  Bereiken ze de plaatsen Tarifa en Kameroen dan kunnen ze ‘achterblijvers’ verblijden met een ansichtkaart. Op die plaatsen worden zij ook uitgenodigd om een opdracht uit te voeren. Zijn die spellen gespeeld en de aanvullende vragen beantwoord dan dingen de deelnemers ook mee naar verschillende prijzen.