Rotterdam,
22
oktober
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Trading Update derde kwartaal 2015

Amsterdam Commodities N.V. (‘Acomo’) meldt dat het jaar 2015 zich goed blijft ontwikkelen.

Amsterdam Commodities N.V. (‘Acomo’) meldt dat het jaar 2015 zich goed blijft ontwikkelen. De geconsolideerde omzet over de eerste negen maanden van 2015 steeg ten opzichte van dezelfde periode in 2014 met 11% tot € 506 miljoen.

Het behaalde bedrijfsresultaat in het derde kwartaal was hoger dan in het derde kwartaal van 2014. De totale nettowinst in het derde kwartaal steeg eveneens in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Rekening houdend met de onvoorspelbare markt en diverse externe ontwikkelingen, verwacht de Raad van Bestuur over 2015 een nettowinst te kunnen realiseren vergelijkbaar met die van 2014.

“Voor de Acomo bedrijven ontwikkelt het jaar 2015 zich, in een onzekere markt met volatiele prijzen en valutakoersen, goed. Onze teams hebben prima gepresteerd en goede resultaten behaald. Dit onderstreept hun kennis en ervaring en de kracht van het businessmodel van de dochterbedrijven”, zegt Acomo CEO Erik Rietkerk.

Als onderdeel van het Acomo aandelenoptieplan, zijn er gedurende het derde kwartaal van 2015 in totaal 182.125 nieuwe Acomo aandelen uitgegeven als gevolg van de uitoefening van opties. Het totaal aantal uitstaande aandelen Acomo bedraagt momenteel 23.990.826.

Acomo Raad van Commissarissen en Acomo Raad van Bestuur

Over Amsterdam Commodities N.V.

Amsterdam Commodities NV (Acomo) is een internationale groep met haar belangrijkste activiteiten in de handel en distributie van voedingsgrondstoffen en ingrediënten. Onze belangrijkste handelsondernemingen zijn Catz International B.V. in Rotterdam (specerijen en voedingsgrondstoffen), Van Rees Group B.V. in Rotterdam (thee), Red River Commodities Inc. in Fargo, USA (eetbare zonnebloemzaden), Red River-Van Eck B.V. in Zevenbergen en SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH in Hamburg, Duitsland (eetbare zaden), King Nuts B.V. in Bodegraven (noten) en Snick EuroIngredients N.V in Ruddervoorde, België en Tefco EuroIngrediënts B.V. in Bodegraven (voedingsingrediënten). De Acomo aandelen worden verhandeld op Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel deze release

Laatste nieuws