Rotterdam,
08
mei
2013
|
11:55
Europe/Amsterdam

Machtelt Groothuis nieuwe commissaris Acomo

SEAT+Arona+-+AutoWeek+Review

Amsterdam Commodities NV (Acomo) meldt dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op dinsdag 7 mei heeft ingestemd met de benoeming van Machtelt Groothuis (43, foto) als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Zij volgt commissaris Willem Boer (1948) op bij het handelshuis in specerijen, thee, noten, zonnebloemzaden en voedselingrediënten.

Machtelt Groothuis is zelfstandig ondernemer. In 2010 richtte zij de Responsible Investment Company op, een investerings- en adviseringsbedrijf op het gebied van (winstgevend) duurzaam en verantwoord ondernemen. In 2012 startte zij (mede) de Social Enterprise Accelerator op, de eerste professionele investeringsorganisatie in Nederland die veelbelovende sociale ondernemingen assisteert bij hun groei en ontwikkeling. Van 2006-2009 was zij directeur bij 3i Benelux Plc. En van 2001 – 2005 werkte zij als Principal en Investment Manager bij Alpinvest Partners N.V. Van 1995-2001 was zij in diverse functies actief als consultant bij McKinsey & Company in Amsterdam en Beijing.

Bernard Stuivinga, voorzitter van de RvC van Acomo, zegt in een toelichting: “Onze Focus on Food strategie vraagt in toenemende mate om Focus on Sustainability. Juist omdat de hele handelsketen in de voedsel- en voedselverwerkende industrie te maken heeft met een gevarieerd krachtenveld van duurzaamheidvraagstukken. Dat vraagt dat wij als bedrijf begrijpen wat er bij onze klanten en leveranciers speelt, wat zij van ons verlangen, en dat wij bereid zijn de invloed die wij kunnen uitoefenen waar mogelijk aan te wenden. Machtelt brengt daarnaast een grote ervaring mee op het gebied van bedrijfsovernames en alles wat daarmee samenhangt, van bedrijfsselectie tot financiering van transacties. Haar grote betrokkenheid bij duurzaamheid en corporate social responsibility is juist nu van grote waarde voor Acomo. Zij zal in het bijzonder belast zijn met het toezicht op onze eigen duurzaamheidprestaties en de mate waarin overnamekandidaten voldoen aan de door ons gestelde criteria op dat vlak. In dat kader zal duurzaamheid nog nadrukkelijker dan voorheen een criterium zijn bij toekomstige overnames.”

De vierkoppige Raad van Commissarissen van Amsterdam Commodities bestaat verder uit de heren Bernard Stuivinga (Vz.), Yoav Gottesman en Jan Niessen.

Boilerplate

Over Amsterdam Commodities N.V. (Acomo)
Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een wereldwijd toonaangevend handelshuis op het gebied van specerijen (Catz International), thee (Van Rees), zaden (Red River Commodities), noten (King Nuts) en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie (TEFCO EuroIngredients en Snick EuroIngredients) en handelt in meer dan 90 landen. De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.

Deel dit bericht

Laatste nieuws